LSK tapte for GAIS

FIKK DET IKKE TIL: Johan Anderson og resten av LSK-spillerne gikk på et tap mot svenske GAIS i oppkjøringen til høstsesongen. FOTO: PER MORTEN SØDAL

FIKK DET IKKE TIL: Johan Anderson og resten av LSK-spillerne gikk på et tap mot svenske GAIS i oppkjøringen til høstsesongen. FOTO: PER MORTEN SØDAL

Artikkelen er over 5 år gammel

(GAIS-LSK 1-0). LSK skapte lite og slapp inn mål på en dødball i sin oppkjøringskamp mot GAIS.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Vi fulgte GAIS-LSK live her!

Siden Ohi Omoijuanfo måtte melde forfall på av sykdom i familien, kom LSK til kampen mot GAIS uten en eneste ren spiss siden både Björn Bergmann Sigurdarson og Fredrik Gulbrandsen manglet fra før.

Det bar også angrepsspillet preg av i store deler av kampen. LSK hadde periodevis trykk på svenskene med ball, men evnet ikke å skape mye med en feilvendt Pálmi Rafn Pálmason på topp.

– Det ble selvfølgelig vanskeligere for oss så lenge vi måtte spille uten spiss, sier LSK-trener Magnus Haglund.

Seiersmål på corner

Før pause var det ingen av lagene som klarte å skape store sjanser. LSK var nærmest da en GAIS-spiller handset i en situasjon hvor Erling Knudtzon var på vei gjennom.

Etter pause satte LSK umiddelbart et trykk på laget fra Allsvenskan, men uten at romerikingene klarte å skape noen sjanser ut av det.

– Jeg er ikke fornøyd med det vi presterte i starten av første omgang. Men mot slutten av omgangen var vi bedre. Det var vi også i starten av andreomgangen, men Haglund.

Isteden tok GAIS ledelsen da Mirza Mujcic fritt fikk gå opp og skalle inn 1-0 på corner.

Ikke spesielt lovende for LSK at de så enkelt slapp inn et dødballmål mot GAIS. Onsdag venter dødballsterke Ull/Kisa i cupen på UKI Arena.

Toindouba nær utlikning

Offensivt led LSK både av at de manglet spisser og at den nye 4-3-3-formasjonen langt fra var så innkjørt som den bør være for å fungere. Det var noen gode LSK-kombinasjoner innimellom, men de avgjørende pasningene var som regel upresise.

– Selv om vi ble hemmet uten en ren spiss, så jeg nok til det vi har jobbet med de siste dagene til at vi kommer til å fortsette med det, sier LSKs svenske trener.

Helt på slutten skapte LSK sin eneste store sjanse da Guy Roger Toindouba headet Fredrik Stoors corner. Ballen hadde retning nettet, men ble reddet på streken.

– Det var nær, men jeg er nok en bedre avslutter med hodet enn med beina, sier Toindouba.

I sluttsekundene kunne Jakob Olsson økt til 2-0 for GAIS, men lobben alene med Sead Ramovic gikk over.

LSK-keeperen hadde heller ikke så mye å gjøre i en kamp hvor LSK fungerte best defensivt.

Vi fulgte GAIS-LSK live her!

Artikkeltags