LSK fikk før helga et nytt bud fra IFK Göteborg. Etter det RB-sporten kjenner til, ville den svenske toppklubben kjøpe Marius Lundemo fra LSK i en totalpakke verdt i underkant av fem millioner norske kroner.

Det tilbudet har LSK takket nei til.

Fungerende styreleder i LSK, Bjørnar Sollie ønsker ikke å si noe om innholdet i budet fra IFK, men han bekrefter at et bud fra IFK er avslått.

– Styret har fått et bud på Lundemo som vi har sagt nei til, sier Sollie.

– Jeg trives godt i LSK

LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann er den som holder kontakten med svenskene. Han ønsker ikke å spekulere i om IFK Göteborg vil komme med et nytt bud.

– Marius er LSK-spiller. Det ønsker vi fortsatt at han skal være, sier Bjarmann.

Etter treningen i LSK-hallen mandag, hadde sportsdirektøren en samtale med Lundemo. Der fikk trolig 20-åringen beskjed om at klubben ikke hadde akseptert budet fra IFK og at de ønsker å beholde ham.

Lundemo ønsket ikke å si så mye mer om en mulig overgang til den allsvenske klubben enn han sa da interessen ble kjent i forrige uke.

– IFK er interessant. Det er en stor klubb. Men jeg har fått beskjed av LSK om at jeg ikke er til salgs, sa Lundemo da.

Mandag sier Lundemo at han vil akseptere at det ikke blir noen overgang til IFK Göteborg.

– Jeg trives godt i LSK, og det er ikke viktig for meg å reise herfra, sier han.

Eies av investor

Lundemo kom til LSK fra Bærum før 2014-sesongen. Midtbanespilleren kom gratis, men LSK måtte betale utdanningskompensasjon på snaut 300.000 kroner.

Siden Åråsen-klubben på det tidspunktet hadde store økonomiske utfordringer, trengte de investorhjelp for å løse ham ut fra Bærum. Samtidig fikk 1. divisjonsklubben en prosentandel ved videresalg.

Det betyr etter det RB-sporten erfarer at LSK vil sitte igjen med under halvparten av en eventuell overgangssum dersom Lundemo blir solgt.

Ønsker tsjekker

LSK-trener Runar Kristinsson har fryktet at den sentrale midtbanespilleren skal bli solgt. Han har selv snakket med Lundemo flere ganger etter at IFK-interessen ble kjent, og islendingen har gjort det klart at han ønsker å bygge LSK-laget rundt ham.

– Marius er en viktig spiller for oss, og jeg håper selvfølgelig at vi beholder ham i klubben. Det vet Marius, og det vet klubben, sier Kristinsson.

I tillegg ønsker han at LSK skal signere en midtbanekollega til Lundemo i tsjekkiske Marcel Gecov (27) som var på prøvespill i LSK i forrige uke. Den sentrale midtbanespilleren er under kontrakt med Slavia Praha.

– Marcel viste at han er en god spiller og holder et høyt nivå. Han ga et fint inntrykk under sitt prøvespill. Jeg håper at Torgeir (Bjarmann) kan få til en løsning slik at han kommer til oss, sier Kristinsson.

Gecov har kontrakt med Slavia Praha, men den tjekkiske toppklubben skal være villig til å la ham gå.

Kroat på prøvespill

Spanske Calvente Criado Ezequiel (kant/spiss) vil LSK ikke gå videre med i denne omgang.

– Også han ga et positivt inntrykk. Men vi vet ikke hvor lang tid det vil ta å få ham i god fysisk form. Vi ønsker ikke å ta den risikoen nå, sier han.

Nigerianske Uduak Cyril Idemokon (kant/spiss) som scoret to mål i en internkamp lørdag, fortsetter sitt prøvespill i LSK ut denne måneden.

Den internkampen spilte også den kroatiske midtstopperen Neven Lastro (26). Han er på prøvespill ut inneværende uke.

PS! Hvis værforholdene tillater det spiller Strømmen og LSK treningskamp på Strømmen stadion torsdag klokka 15.00.

Marius Lundemo ønsker å vise den nye treneren: