«LSK-mafiaen» er begeistret

Artikkelen er over 14 år gammel

De feide inn i norsk toppfotball midt på 1970-tallet og regjerte LSK i 20 år. I dag hilser herrene som ble kalt LSK-mafiaen Per Berg velkommen som eneste aksjeeier i klubben.

DEL

– Jeg ble varm om hjertet da jeg så at Per Berg hadde tenkt å ta med seg Tom Lund og gjøre noe for at LSK skal fortsette å være et topplag, sier Ivar Hoff.

Sammen med Svein Skoglunn og Einar Krokan var han det egentlige opphavet til mafiastempelet, da de sto fram på bilde i hvite dresser, maskingevær og sigar. Eller som det står i klubbens egen bok til 75 års jubileet:

«Det var på den tiden Lillestrøm-lederne kjørte limousin, poserte i hvite silkesmokinger med heslige tversoversløyfer, var det proffeste laget i Norge og selvsagt hanket inn de beste spillerne som tumlet rundt i steinrøysa.»

– Gøy i 30 år

Ivar innrømmer at han i perioder har tenkt at moroa kunne være slutt.

– Det har vært gøy i 30 år. Jeg snakker jo en del med involverte i klubben i dag, og har skjønt at det har stått dårlig til med økonomien. LSK har i flere år vært en gigant på leirføtter. Med det som skjer nå, tror jeg det er lagt et grunnlag for at klubben skal henge med helt i toppen.

– Fotball og eierskap handler også om følelser. Er det noe som er blitt borte etter hvert?

– Nei, absolutt ikke. Jeg hadde ikke vært glad om aksjene var overtatt av hvilken som helst Hansen eller Olsen. Vi har sett skrekkeksempler på hvordan det har gått andre steder. Med Per Berg, Tom Lund og Pål Granlund stiller det seg helt annerledes. De vet at det er forskjell på næringsliv og fotball, sjøl om noen de siste årene har satt et likhetstegn mellom dem. Dette er lyset i tunnelen for LSK, sier Ivar Hoff.

– Avtalen avgjør

Odd-Iver Pellfoch styrte LSK både fra formannsstolen og som daglig leder. Da han sluttet, bestemte han seg for å ha som prinsipp ikke å uttale seg om klubben.

– Å selge alle aksjene er jo et viktig spørsmål for medlemmene. Det kan du si noe om?

– Jeg sitter i profflisensnemnda i Norges Fotballforbund og kan si noe på generelt grunnlag. Vår erfaring er at det ikke har noen betydning hvem som eier aksjene. Det avgjørende er samarbeidsavtalen mellom klubb og aksjeeiere.

– Hva med eierfølelsen til medlemmene når andre overtar?

– Den var nok sterkere før. Historien i LSK har vist at det har gått meget bra med samarbeidet mellom klubb og aksjeeiere.

– Skal du på kveldens årsmøte?

– Ja.

– Og du vil stemme for styrets forslag?

– Nå får vi se hva som ligger på bordet, sier Odd-Iver Pellfoch.

Ringvirkninger

Svein Skoglunn tror det bare får positive ringvirkninger når Berg og Lund kommer så sterkt inn som det ser ut til.

– Jeg har aldri vært skeptisk til at klubben skal miste makt. Jeg er enig med Odd-Ivar når han sier samarbeidsavtalen er det avgjørende.

Skoglunn mener det er et stort pluss at de som kommer inn har vært så sterkt involvert i klubben tidligere.

– På jobben hos meg ringte administrerende direktør, som er ihuga Sandefjord-patriot, med en gang han hørte at Tommy og Per Berg var på vei inn. Han syntes det var fenomenalt. Jeg tror dette skaper positive ringvirkninger for LSK langt utenfor Romerike, sier Svein Skoglunn.

Artikkeltags