LSK leier Tamandani

PÅ GJENSYN: Håndtrykket Henning Berg ga Tamandani Nsaliwa ble ikke farvel, men heller på gjensyn. Canadieren leies til LSK fra AEK Athen. FOTO: GEIR EGIL SKOG

PÅ GJENSYN: Håndtrykket Henning Berg ga Tamandani Nsaliwa ble ikke farvel, men heller på gjensyn. Canadieren leies til LSK fra AEK Athen. FOTO: GEIR EGIL SKOG

Artikkelen er over 9 år gammel

Tamandani Nsaliwa overbeviste så mye i treningskamp mot Strømsgodset at han blir hentet til LSK på utleie fra AEK Athen.

DEL

– Vi har gjort en avtale som gjelder fram til juni, da VM starter, sier LSK sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

Da er Tamandani Bosman-spiller og fri til å spille hvor han vil.

– Vi vil naturligvis gjøre vurderinger etter hvert og se om det er interessant og mulig å hente ham på permanent basis etter det.

– Hvorfor gjør dere det?

– I og med at Hassane Dosso har vært skadet og skal spille i Strømmen fram til august, trenger vi en fjerde sentrale midtbanespiller. Det blir for tynt med tre med det kampprogrammet vi vil ha fram til VM-staten 11. juni.

13 landskamper

Tamandani Nsaliwa er opprinnelig fra Malawi, men flyttet til Canada og har spilt 13 landskamper der. I AEK Athen har han spilt de tre siste sesongene, blant annet i de innledende rundene i UEFA-cupen 2009.

– Han har god fysikk og har gode basisferdigheter og vil være en spiller som utfordrer våre tre aktuelle.

Da han spilte mot Strømsgodset i LSK-hallen, viste Tamandani fram som en dyktig ballspiller som var villig til å jobbe hardt.

– Dette er en 28-åring med stor erfaring og rutine. Jeg vil kalle ham en typisk all round-spiller, sier Torgeir Bjarmann.

Kvalitet og pris

LSK-trener Henning Berg legger vekt på at det er viktig å ha en god bredde i stallen når eliteserien kommer inn i en fase med to kamper i uka pluss cup i mai.

– Da vi fikk muligheten til å hente en spiller med Tamandanis kvalitet til en billig pris, var det ingen problemer med å gjøre det, sier han.

– Hva mener du at LSK får ekstra med en slik spiller?

– Først og fremst blir vi bedre dekket sentralt. Og kvaliteten øker. Han viste mot Godset at han er meget god.

– Ville han gjerne til LSK?

– Jeg hadde et inntrykk at han ønsket å komme hit. Så får vi håpe han innfrir.

– Går han rett inn på laget?

– Nå får vi se det an noen treninger først, så han kommer i ordentlig form. Men det er klart at når vi henter ham, så er det en mann vi tror vil styrke laget, sier Henning Berg.

Artikkeltags