Gå til sidens hovedinnhold

LSK-legende åpner for å selge «Åråsen»

Artikkelen er over 7 år gammel

Han er sterkere knyttet til Åråsen enn de aller fleste: Likevel mener klubblegenden Per Svendsen (61) man bør vurdere å selge stadionnavnet for å komme ut av uføret.

61-åringen–som er inne i sin 24. sesong som materialforvalter på Åråsen–innrømmer at han fikk sjokk da både administrasjon, spillere og støtteapparat onsdag ble informert om den økonomiske krisa og at klubben må kutte opp mot åtte millioner kroner. Over halvparten av det skal skjæres i den sportslige delen.

– Jeg visste at situasjonen var vanskelig, men at det var så ille hadde jeg ingen anelse om, sier Svendsen til Romerikes Blad.

Smerter

Situasjonen går tydelig inn på ham, og forslaget for å komme seg ut av uføret er heller ikke uproblematisk.

– Det smerter meg å si det, for Åråsen er jo Åråsen. Det er et kjært navn for mange, inkludert meg selv. Men slik situasjonen er nå, bør man sterkt vurdere å selge stadionnavnet til en kommersiell aktør. Jeg vil jo tro at det er noe som kan skaffe klubbe en del penger. Det er kanskje det minste av to onder.

Hva mener du? Stem og si din mening i bunnen av artikkelen.

Vil ikke utelukke noe

Svendsen har også luftet tanken internt og flere Romerikes Blad har snakket med har også gitt uttrykk for at det både kan være en god- og realistisk løsning.

Heller ikke LSK-leder Per Mathisen kan utelukke at Åråsen vil hete noe helt annet i framtida.

– Dette er ingenting som ligger oppe til en beslutning ennå, men vi er klar over muligheten. Det er også kommet opp som et forslag i den idéprosessen vi er inne i nå, bekrefter han.

– For tidlig å si

Han tror ikke en eventuell navneendring vil skape ramaskrik fra supportere og klubbveteraner, til tross for at Åråsen-navnet er blitt en institusjon i norsk fotball.

– Det er jo mange som har gjort det før oss, også i Norge. Men om dette kan bli en del av sparetiltakene vi nå må gjøre, er alltid for tidlig å si.

SE SAMMENDRAG AV LSK-HÄCKEN HER:

SE NY UTGAVE AV BAK MÅL HER:

Kommentarer til denne saken