Gå til sidens hovedinnhold

LSK innfører makslønn

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er slutt på å utbetale millionlønninger i LSK. Klubben har innført nytt lønnssystem med en maksimallønn på under millionen.

Den økonomiske virkeligheten har for lengst innhentet LSK.

Nå har styret i Åråsen-klubben vedtatt å innføre en maksimallønn.

Ingen i LSK vil bekrefte hvor mye de best betalte spillerne i LSK kan tjene i framtida, men etter det RB-sporten kjenner til skal den nylig innførte maksimallønna være på rundt 850.000 kroner før bonuser.

– Ingen blir sjokkert

– Styret har vedtatt at ingen skal tjene mer enn maksimallønn, men det er ikke så dramatisk som det høres ut. Med tanke på situasjonen i norsk fotball generelt, så vil nok ikke vårt nye lønnssystem sjokkere noen, mener LSKs daglige leder Anita Westby.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann som får jobben med å forhandle fram avtaler i det nye lønnssystemet, er heller ikke bekymret.

– Alle avtalene vi har inngått de siste årene, er innenfor de rammene vi har i den nye lønnsstrukturen som styret nå har vedtatt. Med et slikt system blir det enklere å sikre en fornuftig drift fram i tid, sier Bjarmann.

Økt lønn med investor

LSKs sportsdirektør ser ikke på det som problematisk å ha et lønnstak.

– Det betyr ingen stor forandring fra den hverdagen vi har lært oss å leve med, sier han.

Med investorhjelp vil det også i framtida fortsatt være mulig å hente spesielle spillere med noe høyere lønn.

– Slik det er lagt opp nå vil det kun skje dersom investorer er villig til å dekke alt utover maksimallønn for en enkelt spiller. Forutsetningen er også at lønna dekkes av investor i hele kontraktsperioden og at styret godkjenner det. Liknende ordninger har vi hatt tidligere også, men i tøffe økonomiske tider har investorpenger isteden blitt brukt til å dekke andre hull. Det vil ikke skje slik systemet er bygd opp nå, sier Bjarmann.

Topplønn halveres

Etter det RB kjenner til er Bjørn Helge Riise, Johan Andersson og Petter Vaagan Moen de best betalte i årets LSK-stall.

Etter individuelle lønnskutt tidligere i år, ligger trolig lønningene til trioen fortsatt over 1,5 millioner kroner.

Riise vil med ett år igjen av sin avtale bli LSKs best betalte spiller i 2015.

Andersson og Vaagan Moen er begge i samtaler med LSK om avtaler som betyr rundt halvering av den LSK-lønna de har denne sesongen.

Det er ikke bare de best betalte spillere som må regne med justering av lønningene i framtida. Siden hele lønnsstrukturen skal endres, betyr også at spillere lenger ned på lønnsskalaen skal tjene mindre enn før.

Topplønna på rundt 850.000 kroner vil kun gis til et fåtall av spillerne i LSK-stallen.

– Riktig vei å gå

LSK-kaptein Frode Kippe er kjent med den nye lønnsstrukturen.

– Vi har ikke fått noen fellesinformasjon, men spillere som har vært i forhandlinger er informert. Jeg hørte om det da jeg selv reforhandlet min kontrakt i vinter. Slik jeg ser det er dette riktig vei å gå for klubben slik den økonomiske situasjonen er, sier Kippe.

Se Studio Åråsen etter Odd-kampen:

Kommentarer til denne saken