LSK har gitt Ujah lov til å reise til Tyskland

HVOR VIL DU? Anthony Ujah.

HVOR VIL DU? Anthony Ujah. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Etter det Romerikes Blad erfarer skal Anthony Ujah være på vei til Mainz, selv om LSK ikke er kommet til enighet med tyskerene. Sportsdirektør Torgeir Bjarmann sier de nå har gitt ham tillatelse til å dra.

DEL

Den tyske bundesligaklubben har sammen med danske FC København lagt inn bud på over 20 millioner kroner for 20-åringen som har scoret 13 eliteseriemål så langt i år.

Etter det Romerikes Blad erfarer kommer LSK foreløpig best ut økonomisk av budet til danskene. Men Ujah selv vil til Mainz, som har den norske agenten Jim Solbakken med på laget.

Solbakken representerer LSK i en mulig Mainz-overgang.

25 mill.

Agenthonoraret på rundt ti prosent av overgangssummen skal være noe av det som skiller Mainz-budet fra FC København, hvor LSK etter våre opplysninger skal forhandle rett med klubben.

VG Nett meldte først fredag at Ujah var solgt til tyskerne for 25 millioner og at han skulle dra til Mainz for medisinsk sjekk i går.

Lørdag meldte samme nettavis at Ujah var nær ved å bli solgt til tyskerne og at han skulle til Mainz søndag for å gjennomføre medisinske sjekker.

Nå får Romerikes Blad bekreftet at Ujah har fått lov til å reise i påvente av en mulig enighet og får fri fra mandagens trening med LSK.

– Etter ønske fra Anthony har vi gitt ham tillatelse til å reise til Tyskland idag. Han har et ønske om at vi skal komme til enighet med Mainz. Men klubbene er for øyeblikket ikke mer enige enn vi var i går, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til Romerikes Blad.

Ordknapp Mathisen

Uttalelsen skiller seg fra hva LSK-leder Per Mathisen sa da vi snakket med ham tidligere søndag ettermiddag.

– Vi har fortsatt ikke akseptert noe bud. De eller den involverte klubben(e) er også klar over at det ikke er gitt tillatelse til å prate med Anthony. Og vi har ikke organisert noen reise for ham til Tyskland, sa Mathisen til Romerikes Blad.

RB-sporten vet også at spillerådgiver Simon Mesfin reiser til Tyskland i løpet av dagen.

– Han reiser for å iverta LSKs interesser, sier Bjarmann.

Anthony Ujah selv er ikke spesielt taletrengt.

Kontakt min agent

– Ta kontakt med min agent. Jeg vil ikke kommentere saken før det er oppnådd enighet, skriver han i en sms til Romerikes Blad uten å besvare spørsmålet om hvor han befinner seg.

Ifølge Jim Solbakken er både Ujah og hans agent Atta Aneka nå på vei til Tyskland. Solbakken som har framforhandlet mange store avtaler tidligere, sier han jobber for at LSk skal få best mulig pris for Ujah. Han sier han selv ikke er i Tyskland.

–LSKs styre er min oppdragsgiver. Jeg forhandler på vegne av dem med mål om å få best mulig pris, sier han til Romerikes Blad.

Solbakken svarer ikke på spørsmålet om han forhandler for LSK mot den andre involverte klubben, FC København, også. Han legger ikke skjul på at han mener Mainz vil være en fin klubb for Ujah.

– Gutten selv er også veldig innstilt på å gå dit, sier han.

– Stemmer det at agenthonoraret er på rundt ti prosent?

– Agenthonorarer er som regel fortjent.

Artikkeltags