Etter hver kamp denne sesongen, er det blitt spekulert i et mulig salg av LSKs islandske spissjuvel.

På Åråsen gjør man ingenting for å stoppe spekulasjonene.

– I utgangspunktet bør vi selge én spiller hvert år. Dette er for å komme i balanse økonomisk og å bli mindre avhengig av investorhjelp. Foreløpig er vi ikke det, og derfor er et salg veldig aktuelt, sier LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

Men det er ikke slik at LSK vil selge for enhver pris.

– Vi må ikke selge. Björn har igjen halvannet år av kontrakten, og skulle vi få inn bud på ham er det noe vi må vurdere. Sommervinduet er det som normalt gir best salg, sier sportsdirektøren.

LSK-MAGASINET PÅ WEB-TV: Vaagan Moen: – Vet ikke hva som skjedde!

Åpen for å forlenge

Sigurdarson vet at LSK kan komme til å selge ham allerede denne sommeren.

– Jeg holdes informert av Torgeir om klubber som følger meg og om klubbens planer, sier 21-åringen.

– Om det ikke blir noe salg i sommer, kan det være aktuelt å forlenge kontrakten med LSK?

– Ja, hvorfor ikke. Jeg trives veldig godt her, og det er ikke slik at jeg må selges nå. Dette tar jeg som det kommer, sier Sigurdarson.

En mulig overgang tenker ikke islendingen så mye på.

– Det fokuserer jeg ikke på det i det hele tatt. Jeg er opptatt av å spille fotball, sier han

Gleden av å spille fotball er også det eneste han deler med de fleste andre fotballspillere. Utover det han selv utøver på banen, er det lite fotball i Sigurdarsons liv.

– Jeg elsker å spille fotball, men ellers følger jeg ikke med. Ser aldri kamper på tv. Jeg har sett brødrene mine spille. Det synes jeg var gøy, sier han.

– Kameraten din, Fredrik Gulbrandsen, ser det meste av fotball på tv?

– Hvis vi er sammen og han vil se på fotball, så driver jeg med noe annet. For eksempel pc, fastslår Björn.

LES OGSÅ: LSK-børsen etter LSK-Vålerenga!

Drømmer om England

Om ikke Sigurdarson er interessert i fotball generelt, så er det en rekke europeiske klubber som er interessert i ham spesielt.

Og han innrømmer at også han har en drøm om å spille i en stor liga.

– Selv om jeg ikke har et favorittlag eller noen idoler, så har jeg den samme drømmen som mange andre fotballspillere. Mitt ønske er å spille i England. Jeg har vært der på besøk hos brdrene mine, og det er et land jeg liker godt, sier han.

SE OGSÅ: Høydepunktene fra LSK-Vålerenga!

Reading følger Björn

Det er heller ikke utenkelig at nettopp engelske klubber vil være blant de mest interesserte dersom LSK skal selge spissen i sommer.

– Da vi signerte Björn før 2009-sesongen, var det mange klubber i Europa som ønsket ham. Særlig i Nederland. Vi vet også at mange følger ham nå, blant annet fra England, sier Bjarmann.

Mot Vålerenga søndag var blant annet representanter fra engelske Reading på Åråsen. Klubben som for øyeblikket ligger på opprykksplass til Premier League, har LSKs islandske spiss på blokka.

– Zlatan gikk for 82 mill.

LSK-trener Magnus Haglund er forberedt på at klubbens spissjuvel kan bli solgt i sommer.

– Det kan skje. Men om det skjer, så vil vi få nok penger til at vi kan styrke laget, sier LSK-treneren.

Søndag sammenliknet svensken nok en gang Sigurdarson med sin landsmann Zlatan Ibrahimovic.

– Zlatan ble solgt for 82 millioner fra Malmø til Ajax. Det sier litt om hvor listen ligger, sier Haglund med et smil om munnen.

Tenker på sjansesløsing

Sigurdarson har selv et avslappet forhold til alle overgangsspekulasjoner, men de mange misbrukte sjansene mot Vålerenga plaget ham fortsatt mandag.

– Som spiss ønsker du å score mål, og når jeg misbruker så mange sjanser som mot Vålerenga, er det ikke til å unngå at man tenker litt på det. Jeg håper målene kommer snart, sier han.

PS! Sigurdarsons tre halvbrødre Joey, Bjarni og Thordur Gudjonsson har til sammen spilt for ti engelske og en rekke andre utenlandske klubber.