LSK-Berg angrer ikke

Artikkelen er over 14 år gammel

20,4 millioner var de knallrøde underskuddstallene i LSK AS i fjor. Klubbeier Per Berg sier likevel at han ikke angrer på at han overtok alle aksjene i selskapet.

DEL

– Det kan vel hende jeg har nevnt at dette var vanskeligere og en større utfordring enn jeg hadde trodd på forhånd. Men angrer gjør jeg ikke, sier Per Berg.

Han har fortsatt tro på at LSK skal være med å prege norsk toppfotball.

– Hadde jeg ikke trodd det, ville jeg aldri gått inn. Det er plass til et godt lag ved siden av Vålerenga i Oslo-området. Åråsen er som skreddersydd for elitefotball. Vi har levert i over 30 år nå og skal fortsette med det.

Datterselskap

I dag er LSK AS et datterselskap av familiebedriften Øie Entreprenør.

– Det fungerer slik at underskuddet i LSK blir dekket av Øie. Skattemessig får vi fradrag for tapet – 28 prosent som vanlig er.

Det betyr at skatten blir 7,2 millioner mindre. Per Berg har ikke behov å skjule fotballselskapets økonomi.

– Målet vårt et i løpet av et par år er at LSK skal gå i balanse. Kanskje kommer fotball i framtida til å gå enda mer opp, slik at det er mulig å tjene penger.

– Hvordan kan minus 20,4 millioner snus til pluss i en klubb som LSK?

– Vi har økt sponsorinntektene med fem til seks millioner i år. Vi kommer også til å kutte kostnader. Dessuten har jeg naturligvis tro på at laget skal hevde seg og bli mer interessant for publikum og nye sponsorer.

– Hva er den største forskjellen på å drive et entreprenørselskap og en fotballklubb?

– Fotball er følelser. Det skal veldig lite til før det blir store saker.

Må selge

En hovedgrunn til at LSK har greid å henge med blant de beste, er at klubben har solgt spillere for over 80 millioner siden 1998.

– Spillersalg må også være en del av økonomien vår i fortsettelsen. Kommer det et konkret tilbud på en spiller som har lyst til å reise, kan vi ikke holde ham igjen. I år kan det gjelde Robert Koren. Vi har ikke råd til at han skal gå som Bosman etter neste sesong, slik tilfelle var med Gylfi Einarsson i høst.

Kjøpe billig og selge dyrt er en situasjon Per Berg gjerne ønsker seg tilbake til. Situasjonen fra slutten av 1990-tallet kommer neppe tilbake.

– Da må vi være heldige med de Bosman-spillerne vi får til klubben. Der må vi bli enda flinkere i årene som kommer. Dessuten håper jeg at et bedre samarbeid med klubbene på Romerike skal gi oss flere gode, lokale spillere.

– Du satte krav om at LSK som klubb skal stille økonomiske garantier for å fortsette som investor. Er du ikke redd kravene kan være for tøffe?

– Vi har en felles målsetting om at LSK skal være en toppklubb. Å ligge langt nede på tabellen skaper bare frustrasjon. Skal vi nå målene må vi stille krav som viser at vi mener alvor. Helt avgjørende er det at spillerne gjør sin del av jobben på banen, sier Per Berg.

Artikkeltags