Sigurdar Ragnar Eyolfsson hadde muligheten til en godt betalt jobb som assisterende sportsdirektør i det australske fotballforbundet, men 41-åringen blir isteden Runar Kristinssons assistent i LSK.

– Jeg vil være trener ute på feltet, og det får jeg sjansen til i LSK. Det blir spennende å jobbe med Runar som jeg kjenner godt fra tidligere, men aldri har jobbet sammen med, sier Eyolfsson.

Tok Island til EM

Islendingen tar med seg kone og to barn til Norge når han starter i assistentjobben på nyåret. Han har bred trenererfaring. I 12 år har han jobbet i det islandske fotballforbundet hvor han i hele peroden hadde ansvaret for trenerutdanningen. Samtidig var han landslagstrener for det islandske damelandslaget i sju sesonger fra 2006-2013.

I 2006 kvalifiserte Island seg for første gang til EM. De gjentok bedriften under Eyolfssons ledelse i 2013, og da gikk laget til kvartfinalen.

Det siste året har han vært hovedtrener for toppserieklubben ÍBV Vestmannaeyjar på Island. Sportslig endte det med 10. plass i serien og semifinale i cupen. I semifinalen ble laget hans slått av Kristinssons KR Reykjavik. Da det ble bestemt at ÍBV kommende sesong skal være stasjonert på Vestmannaeyjar hele sesongen, ba den Reykjavk-bosatte Eyolfsson om å bli løst fra kontrakten fordi det var uaktuelt å flytte dit med familien.

Som spiller var Eyolfson spiss og spilte blant annet i engelske Walsall og belgiske KRC Harelbeke. På vinteren i 2002 var han også på prøvespill i LSK.

– Jeg husker at Arne Erlandsen var trener og at de trente hardt og mye, minnes Eyolfsson om ukesoppholdet i LSK for snart 13 år siden.

– Passer i vår profil

I LSK er man veldig godt fornøyd med å få Eyolfsson inn som assistent på treårskontrakt.

– For det første var det en sterk anbefaling fra Runar. I tillegg likte vi alt vi fant ut da vi sjekket rundt ham. Han har en bra CV, og han passer godt inn i den profilen vi ønsker. Han har lang erfaring, er sterk fotballfaglig og har mye å bidra med på spillerutvikling, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

Foruten å være assistent for LSKs A-lag skal Eyolfsson også være hovedtrener på klubbens andrelag i 2. divisjon.

Se nyeste utgave av vårt sportsmagasin Bak Mål: