Etter det Romerikes Blad erfarer ble salgssummen rett i overkant av tre millioner kroner, og det skal svært lite til før den vil komme opp i 3,5 million. I tillegg skal de ha sikret seg opp mot 15 prosent av nettogevinsten til Molde ved et eventuelt videresalg.

Forventet bedre tilbud

Gulbrandsen fikk et kontraktsforslag fra Åråsen-klubben i november i fjor som etter det Romerikes Blad erfarer ville gitt ham en fast årslønn på i overkant av en halv million, samt muligheter for en del bonuser.

Spissen mener han ikke har ridd to hester ved å dra ut forhandlingene i påvente av eventuelle tilbud fra andre. I stedet mener han LSK har fått klar beskjed om at han forventet et bedre tilbud.

– Skulle ikke mye til

– Jeg vil ikke kommentere summer, men det var ikke mye som skulle til for at vi hadde blitt enige. Men jeg følte aldri det var noen vilje til å forhandle fra LSKs side. Det var et «take it or leave it». Det er første gang jeg setter meg litt på bakbeina i kontraktsforhandlinger med LSK, men det er også viktig for meg å si at pengene ikke er det avgjørende her, sier 20-åringen til Romerikes Blad.

Ifølge Gulbrandsen er ikke hans nye lønn i 3,5 årskontrakten han nå har undertegnet, betraktelig mye høyere enn det han ble tilbudt på Åråsen.

– Skulle jeg tenkt på pengene, ville jeg sikkert fått mer lønn i Rosenborg. Men der ville jeg trolig fått mindre spilletid. Jeg har fått klare signaler på at Molde virkelig vil satse på meg. Det ble det avgjørende.

Takker for tilliten

For da Molde, med Ole Gunnar Solskjær i spissen, kom på banen for en liten måned siden ble det heller ingen bevegelse i forhandlingene.

– Da Molde ble konkrete i starten av forrige uke sa jeg igjen til LSK at det ikke var aktuelt å skrive under på kontrakten slik den forelå.

– Med tanke på fjoråret da du var skadet i store deler av sesongen, at du ikke akkurat har bøttet inn mål og at jevngamle spillere i LSK har signert den samme kontakten: Var ikke tilbudet du fikk greit nok?

– Jeg ser helt klart den. Og som førsteutkast synes jeg det var helt greit. Men det ble aldri noen bevegelse fra klubbens side. Jeg ser også sammenlikningen med jevngamle spillere, men det er også noen i stallen som tjener veldig mye mer enn meg. Med tanke på at signalene var at jeg skulle satses på som førstespiss, hadde jeg forventet at man hadde strukket seg litt. Det hadde bare vist at de virkelig hadde troen på meg.

– Men du har jo fått veldig mye tillit i form av spilletid?

– Ja, uten tvil. Der har jeg alt å takke LSK for. Som jeg sa til deg i forrige uke; det er ikke mange klubber og trenere som ville gitt en spiss som har scoret så lite så mange sjanser.

Uniteds spisshefte

Og det er nettopp det han først og fremst håper å gjøre noe med i Molde. En times samtale med Ole Gunnar Solskjær tirsdag ga han virkelig troen.

– Jeg fikk et hefte som ble gitt alle spisser som kom til Manchester United. Der står det mye, både i forhold til posisjonering og avslutninger. Og Ole Gunnar, som jeg har stor respekt for, mener jeg først og fremst trenger mer ro i de avgjørende øyeblikkene.

I slutten av forrige uke bestemte han seg.

– I Molde har jeg også mulighet til å spille Champions League, eller eventuelt Europaligaen. Det gir meg også et utstillingsvindu ut. For det er til utlandet jeg vil.

– LSK har jo tradisjonelt solgt mange spisser til større utenlandske klubber?

– Det stemmer også. Men fotballmessig føler jeg at jeg ikke er klar for det ennå. På et tidlig stadium var det noen utenlandske klubber i bildet, men jeg slo det fra meg.

Disse klubbene skal befinne seg på nivå to i Tyskland og Nederland.

Sår over fans-kritikk

Romerikingen har fått med seg store deler av kritikken som supporterne har kommet med etter det ble klart at han kunne havne i en annen norsk klubb. Faktisk ga han Kanari-Fansens eget debattforum noe av æren for at han fikk motivasjonen som sørget for seiersmålet i Sarpsborg søndag.

– Jeg synes det er spesielt leit å se at det er mange av dem som ikke har troen på meg. Når det nå er kommet for en dag, ville det gjort det vanskelig å fortsette her. Fansen er fantastiske og virkelig engasjerte. Derfor blir også meningene sterke. Men jeg synes det er for mye for langt at jeg ikke kan gå til andre norske klubber, fordi jeg er sønnen til «klubblegenden» Tom Gulbrandsen og er født og oppvokst i nærområdet. Mye av kritikken sitter dypt i meg.

27. juli kan han fort være tilbake på Åråsen i blå drakt. Men 20-åringen innrømmer at han ikke protesterer høyt om får beskjed om å hvile den kampen.

– Det kommer til å bli veldig spesielt, den kommer jo så kort tid etter dette. Det kommer til å bli veldig mange følelser.

– Og hva hvis du scorer?

– Det kommer til å bli en avdempet feiring. Jeg kommer ikke til å juble. Til det er jeg altfor glad i denne klubben.

– Tror du LSK-ledelsen angrer nå?

– De angrer vel om halvannet år når jeg blir solgt til en utenlandsk klubb for 30 millioner.

Den siste setningen ble sagt med et stort smil om munnen.