Jon Theodor Hauger-Dalsgard | Morten Svesengen" /> Jon Theodor Hauger-Dalsgard | Morten Svesengen" /> Gå til sidens hovedinnhold

Leies ut til Island

Artikkelen er over 12 år gammel

LSKs andrekeeper André Hansen leies ut til islandske KR Reykjavik. Islending til LSK.

Hansen – som er U21-landslagskeeper – kom fra førstedivisjonsklubben Skeid før denne sesongen.

Hansen reiste allerede i dag morges til Island.

– Jeg ønsker å spille på et høyest mulig nivå, og nå får jeg muligheten til å spille på et godt islandsk lag. Det betyr førstelagsfotball, og ikke minst at jeg får utfordringer både i serie og cup. Dette er et opphold på to og en halv måned, og det kommer til å bli en livserfaring for meg, sier André Hansen til lsk.no.

– Høyere sportslig nivå

Unggutten har startet to seriekamper for LSKs førstelag denne sesongen.

– En fin sportslig utfordring for André. Han vil nå spille på et høyere sportslig nivå en det han sannsynligvis ville ha gjort dersom han ble hos oss, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til rb.no.

KR Reykjavik ligger for tiden på andreplass i toppserien på Island og er med i både cup og europacup.

Bytter keeper med KR

Juniorlagets Lars Sutterud vil sitte på benken som LSKs andrekeeper mot Tromsø på søndag, men allerede til neste kamp er en ny keeper på plass.

Det blir KR Reykjaviks Stefán Logi Magnusson som kommer på utlån motsatt vei. Magnússon trente med LSK tidligere i år, og er førstekeeper i KR.

– Vi får inn en keeper som vi kjenner fra før. Med ham på plass vil vi opprettholde konkurransen om keeperplassen, sier LSK-trener Henning Berg.

Torsdag voktet Magnusson målet da KR spilte 2-2 mot sveitsiske Basel i kvalifiseringen til Europa-ligaen. Han skal spille returkampen torsdag i neste uke før han kommer til Åråsen.