Kristoffers ilddåp

STARTGLAD: Her har Kristoffer Tokstad       nettopp fått beskjeden om at han høyst trolig starter mot Fredrikstad i kveld. Assistenttrener André Bergdølmo (i gul vest) gratulerer. FOTO: PER MORTEN SØDAL

STARTGLAD: Her har Kristoffer Tokstad nettopp fått beskjeden om at han høyst trolig starter mot Fredrikstad i kveld. Assistenttrener André Bergdølmo (i gul vest) gratulerer. FOTO: PER MORTEN SØDAL

Artikkelen er over 9 år gammel

Selv om han fikk tippeligaminutter mot Lyn sist, er Kristoffer Tokstad (17) klar over at den virkelige ilddåpen er i kveld.

DEL

Følg LSK-Fredrikstad live her fra 18.00!

Bjørn Helge Riises betente bihuler åpnet nemlig døra inn i startelleveren for 17-åringen fra Lørenskog. Og med beskjeden om startplassen kom også nervene.

– Jeg er veldig glad for at jeg fikk de minuttene jeg gjorde mot Lyn, men jeg vet at dette kommer til å bli helt annerledes. Kombinasjonen av startplass og å spille på hjemmebane kommer garantert til å gjøre meg nervøs. Men den utfordringen får jeg ta. Under kampen skal sommerfuglene være under kontroll, sier debutanten til Romerikes Blad.

VI FØLGER BILLETTSALGET: Billettbørsen

Se tabellen i Tippeligaen her!

Slik spilles Tippeligaen 2009!

Foran Essediri

Henning Berg foretrakk nemlig unggutten foran langt mer rutinerte Karim Essediri på høyrekanten. Han prioriterte Tokstads gjennombrudds- og duellkraft, samt hans defensive styrker foran tunisierens innleggskvaliteter.

Dermed gir han den siste av de nye ungguttene tillit fra start i Tippeligaen denne sesongen.

– Skadesituasjonen har selvfølgelig en del med det å gjøre, men Kristoffer blir foretrukket fordi vi mener han er det beste alternativet. Han har stor arbeidskapasitet og passer både godt til Fredrikstad og balansen i vårt eget lag. Samtidig vet man alltid hva man får av Kristoffer, mener treneren.

Han synes 17-åringen har hatt en veldig fin utvikling siden han kom fra Lørenskog i fjor høst. Tokstad er primært sentral midtbanespiller, men er ikke fremmed for kanten heller. LSK-debuten i cupkampen mot Strømmen ble også gjennomført i samme rolle.

– Jeg spilte mye indreløper og kant i Lørenskog, så jeg kjenner rollen godt.

Hvem blir årets spiller i LSK?

LSK-toppscorer'n

Testes

Bjørn Helge Riise var langt fra den eneste som ikke trente for fullt i går. Lars Kristian Eriksens venstre hofte er fortsatt langt fra bra. Han kommer trolig til å varme opp med laget i ettermiddag.

– Jeg får teste da. Det er blitt bedre, men helt bra er det ikke. Hadde kampen gått lørdag, er jeg veldig usikker på om jeg kunne spilt. Men MR-bildene viste i alle fall ikke noe alarmerende, sier backen.

Skulle Eriksen måtte kaste inn håndkleet, står Karim Essediri klar på høyrebacken. Og tunisieren sier at han har erfaring nettopp i den posisjonen.

– Jeg spilte der fra start i en landskamp. Det gikk faktisk veldig bra, så får jeg sjansen har jeg stor tro på at jeg skal klare det.

Utfordringene i Fredrikstads venstreside ligger blant annet i en langt bedre trent Raymond Kvisvik.

Disse har fått gule kort i LSK!

Hvem står bak LSK-målene!

Tror på Eriksen

Nosa Igiebor var knapt nok i fysisk aktivitet under treningen og er fortsatt et godt stykke unna kampform. Landsmannen Edwin Eziyodawe får dermed sjansen ved siden av Arild Sundgot.

Henning Berg skulle gjerne sett at tilstanden i gruppen var bedre etter den to uker lange kamppausen.

– Jeg har troen på at Lasse blir klar, ellers er Karim et solid alternativ. Det er klart dette ikke er ideelt, men vi bruker til enhver tid de beste alternativene vi har tilgjengelig.

Likevel har kanarifuglene gode muligheter mot et Fredrikstad-lag som heller ikke har hatt noen ideell sesong.

Artikkeltags