Gå til sidens hovedinnhold

Krever Henning Bergs avgang

Artikkelen er over 9 år gammel

Per Berg er villig til å investere i nye spillere og være med på en sportslig satsing i LSK, men han forventer at det blir gjort forandringer på Åråsen først.

Investor Per Berg bekrefter at han har vært i møte med LSKs formann Per Mathisen om mulig investorhjelp med tanke på 2012-sesongen.

RB-sporten vet at investoren i samtalene blant annet har bedt klubben om å sparke Henning Berg fra trenerjobben så raskt som mulig, slik at man kan komme i gang med arbeidet som kreves for å styrke LSK-laget fram mot neste sesong.

– LSK trenger tre-fire gode spillere som kan komme inn og styrke laget, og det er absolutt noe vi ønsker å bidra til. Men vi forventer at det blir gjort noen forandringer først, sier Per Berg uten at han ønsker å gå konkret inn på hva forandringene går ut på.

DEBATT: Hva er din mening? Diskutér saken nederst i denne artikkelen!

– God dialog og diskusjon

RB-sporten vet at en treneravgang var det mest sentrale av flere ting Per Berg ønsket å snakke med klubben om før han eventuelt åpner lommeboka denne høsten.

– Det er ikke vi som skal styre LSK, men hvis vi ikke føler at vi vil få noe igjen for investeringene, så kan vi like gjerne gi pengene til andre, sier investoren.

Men på Åråsen er man veldig interessert i den økonomiske hjelpen Berg kan tilby, og LSK-formann Per Mathisen bekrefter at han har vært i møte med Berg denne uka.

– Vi ønsket å snakke med ham om framtida, og vi hadde en god dialog og diskusjon. På møtet diskuterte vi alt fra LSK kvinner til hvordan LSK skal løfte seg. Per tok opp forskjellige problemstillinger. Han har mange tanker rundt både det sportslige og andre ting som han mener bør endres. Men jeg kan ikke gå i detalj om hva det dreier seg om, sier Mathisen.

JAN ÅGE FJØRTOFT: Frykter framtida for LSK

Diskuterte samarbeidsavtale

Han vil heller ikke bekrefte at Per Berg krever at Henning Berg sparkes fra trenerjobben umiddelbart for å være med og bidra.

– Jeg vil ikke gå konkret inn på hva vi diskuterte. Men vi ser for oss en form for samarbeidsavtale hvor vi blir enig om noen punkter. Uansett er det ikke Per Berg som bestemmer hva LSK skal gjøre, og det har han heller ikke krevd. Det var forresten ingen stor uenighet i det vi diskuterte. Vi var enig om det meste, sier Mathisen.

– Er en av tingene dere diskuterte å sparke Henning Berg fra trenerjobben?

– Som sagt vil jeg ikke kommentere noen av de punktene vi diskuterte, svarer Per Mathisen.

Detble torsdag morgen spekulert i at LSK-styret i et møte onsdag kveld hadde bestemt seg for å fjerne Berg. Det avkrefter Mathisen.

– Det har ikke vært noe styremøte siden tirsdag i forrige uke, sier LSK-formannen.

UJAH MED KNALLHARD KRITIKK: – Én person kan ikke bestemme alt

Berg: – Helt nytt for meg

Henning Berg selv sier at dette er helt ny informasjon for ham, da Romerikes Blad konfronterer ham med saken torsdag ettermiddag.

– Dette kjenner jeg ikke til, derfor har jeg heller ingen kommentar til dette. Dette må du nesten høre med andre om, sier Henning Berg til Romerikes Blad