Krever at alle tar ansvar

ÅPNINGSKAMP: I seriestarten mot Fredrikstad hadde Tom Nordlie ingen problemer å få spillerne til å yte maks (seier 3-0). I kveld krever han et personlig ansvar fra alle som er på banen etter den ydmykende kampen mot Käerjéng.  FOTO: SCANPIX

ÅPNINGSKAMP: I seriestarten mot Fredrikstad hadde Tom Nordlie ingen problemer å få spillerne til å yte maks (seier 3-0). I kveld krever han et personlig ansvar fra alle som er på banen etter den ydmykende kampen mot Käerjéng. FOTO: SCANPIX

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Tom Nordlie gleder seg.

DEL

Mot Fredrikstad skal LSK vise at de har hatt nytte av halvannen time spillermøte etter UEFA-cupkampen mot Käerjéng. Oppgjøret kan gi tegn på hvordan høsten blir.

– Den enkelte spiller må ta ansvar for å møte til kamp med det rette spenningsnivået. Jeg tror også hver og en av dem skjønner hvor viktig det er å stå opp under en kamp og bidra til å forandre et matchbilde som er for dårlig for oss, sier trener Tom Nordlie.

– Verdien av innsats og vilje, som alltid har vært viktig i LSK, er grunnmuren i alt vi driver med. Hvis den slår sprekker, hjelper det lite å snakke om spillestil, sier han.

Gleder seg

LSK ble rystet i grunnvollene torsdag, da laget holdt på å rote seg helt bort mot en motstander som skulle slitt med å holde seg i 2. divisjon.

– Med en så dårlig kamp må du være urolig over hva som kan skje mot en av seriens beste hjemmelag?

– Jeg gleder meg. Og jeg tror spillerne gleder seg. De er så glade i jobben de har, og er så oppsatt på å vise hva de kan, at jeg tror dette skal bli gøy.

– Kampen er vel ikke bare viktig for de tre poengene i dag, men også fordi den kan gi en indikasjon på hvordan de nærmeste ukene vil bli?

– Vi ser av terminlista at topplag møtes både denne uka og neste. Hvis vi gjør jobben vår, kan vi langt på vei tette luka til Brann og Stabæk.

– Du har innført 4-3-3 og mye nytt i LSK. Men laget har bare i glimt lyktes med det nye systemet. Hvorfor det?

– I klubber jeg har vært før, bortsett fra i Viking i fjor, har jeg hatt tid til å bygge opp laget i 1. divisjon. I LSK er alle topplagene ute etter å slå oss hele tida. Det er en forskjell. Bruddstykker av det jeg ønsker å få til har vært veldig bra. Vi blir bedre og bedre på frispilling bakfra. Vi er blitt gode til å skape overtall når ballen går fort nok. Å kjøre tempo var jo noe av de vi ikke greide torsdag.

– Hva er du ikke fornøyd med?

– Vi må bli bedre å skape gjennombrudd med løp i bakrom, bli mer effektive på dødballer og bedre skuddene. Og så behøver ikke spillerne hele tida tenke på at de må slå en gjennombruddspasning. Jeg vil raskt opp til motstandernes mål, men ikke for enhver pris hele tida, sier Tom Nordlie.

Toppkamper

Fem lag regnes som de fremste kandidatene til seriemedaljer i dag. Fire av dem møtes innbyrdes denne helgen.

I Bergen i kveld får vi en klar indikasjon om Stabæk skal fortsette stormløpet i tabelltoppen. Bæringene var best i vårsesongen. Mange har tvilt på om de holder helt inn. I dag kan de gi svar mot Brann.

Viking skal til Lerkendal og møte et Rosenborg-lag som ikke har råd til å kaste bort ett eneste poeng etter en vårsesong trønderne har vært spesialister på nettopp det. Vinner Viking, er det ingen tvil om at de vil være med i toppen.

Hvis LSK gjør sin jobb i en av årets vanskeligste bortekamper, kan tabellen bli meget interessant lesning klokka 22.00 i kveld.

Artikkeltags