KOMMENTAR
Morten Svesengen, sportsleder i Romerikes Blad


Det blir samling i bånn for å finne tilbake til seg selv på Åråsen den kommende uka.

Tom Nordlie har selv uttalt at han er aller best som trener i motgang. De neste seks dagene får han sjansen til å hente fram det beste i seg selv.

For nå er LSK på bunnen av tabellen og på vei mot en sportslig krise.

Nordlie har allerede forsøkt flere pedagogiske innfalsvinkler etter en skuffende start på sesongen. Sannsynligvis er han ikke tom for virkemidler ennå, men han må snart finne ett som virker.

KRISE PÅ ÅRÅSEN? Si din mening på romerike.no!

Null selvtillit

LSK er nemlig ikke til å kjenne igjen. På treninger ser det meste bra ut, og det har det gjort lenge. Men det hjelper lite når laget ikke klarer å ta med seg noe av det de trener på fem dager i uka ut på banen søndag kveld.

Det går an å forklare mye med selvtillit når LSK gang på gang underpresterer i kamper – og knapt klarer å skape målsjanser.

Laget har ikke blitt så mye dårligere siden de vant cupfinalen i november i fjor høst.

Men selvtillt er ikke en forklaring alene. LSKs sportslige problemer denne våren handler om mer enn det.

Så langt har ikke Nordlies menn vist noe som likner på den stilen LSK-treneren ønsker å få fram når det gjelder spillestil.

SE TABELLEN I TIPPELIGAEN HER!

Skapte lite

I går slo LSK like ensidig langt opp mot en ensom Olivier Occean, som trener Arne Erlandsen ofte ble kritisert for å gjøre i sin tid som trener på Åråsen. De største forskjellen er at LSK-laget anno 2008 ikke er i stand til å stå opp og vinne duellene om nedfallsfrukten langballene resulterer i.

Bare én gang vant LSK andreballen. Det var da John Anders Bjørkøy fikk sjansen til å lobbe ballen inn et åpent Vålerenga-mål rett før pause. Analysen av kampen vil vise at LSK og Vålerenga var omtrent like svake før pause. For LSK kunne det tolkes som en framgang fra de to første kampene, fordi laget i det minste virket ganske solid bakover.

Men det inntrykket fikk seg en kraftig knekk de siste 45 minuttene. Da Vålerenga scoret tre ganger på seks sjanser – og vant sin største seier på Åråsen noensinne.

LSK ble offer for det som en gang var klubbens eget våpen – dødballene. Tre ganger scoret Oslo-klubben på dødball. Den siste kom på et straffespark som aldri skulle vært dømt, men i går kveld hadde det kun kosmetisk interesse.

For LSK ble etter hvert ydmyket på sin egen hjemmebane av supporternes største fiende.

Jumbo

Det svir selvfølgelig litt ekstra at det var nettopp Vålerenga som kledde LSK nakne på hjemmegress. Men det har egentlig liten betydning.

LSK er sist på tabellen etter tre serierunder. Poengmessig betyr det egentlig ingenting i en serie som er jevnere enn på mange år.

Men verre er det at LSK framstår som et lag helt uten evne til å skape målsjanser – kombinert med Tippeligaens mest gavmilde forsvar.

Molde hjemme neste helg blir en helt avgjørende skjebnekamp – for Nordlie, for LSK, for framtida.