Klar for favorittklubben

KLAR FOR LSK: Anders Østli har signert for 2,5 år på Åråsen. Her er 29-åringen i kamp for Sønderjyske mot FC København. Foto: DIGITALSPORT

KLAR FOR LSK: Anders Østli har signert for 2,5 år på Åråsen. Her er 29-åringen i kamp for Sønderjyske mot FC København. Foto: DIGITALSPORT

Artikkelen er over 5 år gammel

Som liten gutt var LSK favorittklubben til Anders Østli (29). Tirsdag dukker midtstopperen opp på trening med kontrakt de neste 2,5 årene.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Fredrikstad-karen har vært i Danmark i seks og et halvt år. Forrige sesong var han fast inventar da SønderjydskE gjorde sin beste plassering med da de ble nummer seks i den danske Superligaen.

På tre og en halv sesong fikk han 106 obligatoriske kamper for danskene. Likevel lå det i kortene at han skulle til LSK da kontrakten hans med danskene gikk ut lørdag.

– Jeg er faktisk LSK-supporter fra jeg var liten. Farsdelen av slekten min er fra Lillestrøm. Da jeg skulle prøve noe nytt, ble derfor LSK et veldig naturlig valg. Jeg gleder meg til å spille i favorittklubben, sier midtstopperen til Romerikes Blad.

Østli sier han hadde flere tilbud fra både Danmark, Sverige og Norge. Flere var trolig langt mer økonomisk lukrative enn LSKs.

Tror det løsner

Østli er på LSK-trening allerede i dag, men kan ikke spille kamper for LSK før borte mot Sandnes Ulf 5. august.

– Jeg har jo fulgt med en del. Det har jo ikke akkurat gått slik jeg forventet før sesongstart. De har problemer. Men det er en stor klubb med ambisjoner. Men jeg er sikker på at det løser seg og at vi finner stimen og tar mange poeng i høst. Det er også naturlig at det tar litt id å spille inn så mange nye.

Av sin gamle sportsdirektør ble han karakterisert som en komplett spiller da han forlenget kontrakten. Selv toner han skrytet litt ned.

– Det er vel først og fremst duellspillet og hurtigheten som er min styrke.

Nummer 13

Tidligere mandag ble Espen Søgård også klar som spiller ut denne sesongen. Hvis man ser bort fra juniorene blir Østli da det 13. nye fjeset i LSK-garderoben, sammenliknet med troppen som avsluttet fjorårssesongen.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann er sikker på at Østlis inntreden i midtforsvaret vil øke konkurransen ytterligere. Fra før har Åråsen-klubben Frode Kippe, Espen Nystuen, Isak Scheel, Steinar Pedersen og eventuelt Lunan Ruben Gabrielsen i den posisjonen

– Vi har visst om kontraktssituasjonen og fulgt ham i en periode. Vi har også sett ham i aksjon. Klar over at det har vært mange andre tilbud, men vi fikk forståelsen at han ville til Lillestrøm og at han er kommet til oss, selv om han hadde bedre tilbud andre steder.

Artikkeltags