Jon skadefri i tide

KLAR: Jon Midttun Lie gjorde comeback i tide til å rekke seriestarten mot Tromsø. Nå skal han feste grepet om venstrebacken. FOTO: MORTEN SVESENGEN

KLAR: Jon Midttun Lie gjorde comeback i tide til å rekke seriestarten mot Tromsø. Nå skal han feste grepet om venstrebacken. FOTO: MORTEN SVESENGEN

Artikkelen er over 10 år gammel

Første vinteren i LSK ble aldri slik Jon Midttun Lie hadde håpet. Men han er skadefri i tide til å nå målet om en plass på laget.

DEL

Onsdag gjorde Midttun Lie comeback mot Algeciras – en drøy måned etter at han ble skadet mot Halmstad på La Manga. Med halvannen omgang på banen i treningskampen LSK vant 3-1, er han også høyaktuell som venstreback i serieåpningen mot Tromsø 30. mars.

– Det var det som var målet da jeg kom til LSK, men det har ikke vært noen selvfølge slik vinteren har utviklet seg. Jeg er veldig fornøyd med at jeg er i gang igjen, sier Midttun Lie.

27-åringen har opplevd å være skadet i vinterforberedelsene tidligere også, men denne gangen ga det ham en vrien start på karrieren i en ny klubb. Da var det kanskje en fordel at LSK-trener Tom Nordlie har hatt ham i stallen både i Start og Sandefjord – og vet hva han står for.

– Når jeg først var så uheldig å bli skadet og fikk ødelagt mye av oppkjøringen, er det sikkert ingen ulempe at Tom kjenner meg fra før, sier 27-åringen.

Nordlie er trygg

LSK-trener Tom Nordlie har ingen betenkeligheter med å sende Midttun Lie ut fra start i sesongpremieren mot Tromsø på Åråsen selv om han ikke har mange treningskamper i beina.

– Jon er en klok spiller som jeg stoler hundre prosent på. Hvis har er frisk og spilleklar, er han også veldig aktuell for laget. Han er aktuell som både back og kant, sier Nordlie.

Selv er ikke Midttun Lie så veldig opptatt av i hvilken posisjon han eventuelt får sjansen.

– Jeg har spilt mest på kanten og føler kanskje at det er min beste posisjon, men jeg begynner også å bli ganske komfortabel med backjobben. For meg er det uansett viktigst å spille kamper. Det var derfor jeg kom hit, sier den tidligere Sandefjord- og Start-spilleren.

Tror på medalje

Midttun Lie var med å ta sølv med Start i 2005. På Åråsen har ikke klubben hentet hjem medalje i serien siden 2001. Uansett mener han at hans nye klubb har alle forutsetninger for å gjøre det bra denne sesongen.

– Har alltid sett på LSK som en klubb som kan ta medalje eller vinne noe hvert eneste år. Det inntrykket er ikke forandret etter at jeg kom hit. LSK er en stor og solid klubb, og det er mange dyktige folk her. Spillerstallen ser også veldig bra ut foran denne sesongen, sier Midttun Lie.

Det betyr stor konkurranse om alle plasser, og det liker spilleren som bare har spilt drøyt 90 minutter tilsammen for LSK denne vinteren.

– Konkurranse er veldig bra. Det er en utfordring mentalt for dem som til enhver tid sitter på benken, men jeg tror alle vil bli bedre av det. Og ikke minst er det veldig viktig for laget, sier han.

Slik har LSK gjort det i vinter!

Slik spilles Tippeligaen!

Artikkeltags