– Jeg vil betale tilbake

STÅR LØPET UT: Björn Bergmann Sigurdarson ønsker å spille for LSK fram til midten av juli. Slik håper han å kunne betale tilbake noe av den støtten han har mottat fra ulike hold i løpet av sin tid i Lillestrøm.

STÅR LØPET UT: Björn Bergmann Sigurdarson ønsker å spille for LSK fram til midten av juli. Slik håper han å kunne betale tilbake noe av den støtten han har mottat fra ulike hold i løpet av sin tid i Lillestrøm.

Artikkelen er over 5 år gammel

Björn Bergmann Sigurdarson scoret det viktige førstemålet mot Ull/Kisa. I et eksklusivt intervju med RB forteller han hvorfor han ofret seg i en kamp han egentlig ikke skulle ha spilt.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

I avtalen som ble gjort før LSK aksepterte budet på 22,6 millioner kroner fra Wolverhampton, sto det ingenting om at islendingen skulle spille cupkamper.

RB-sporten vet at det kun er de tre seriekampene i perioden fram til 13. juli LSK har stilt krav om å få bruke spissen.

Men etter tirsdagens lukkede trening i LSK-hallen ba 21-åringen selv om å få spille kampen mot Ull/Kisa. Da trengte ikke Magnus Haglund lang tid på å takke ja.

– Björn viser sin storhet ved å spille denne kampen. Han viser at han er en LSK-gutt som liker supporterne, klubben og lagkameratene, fastslår Haglund.

SE HØYDEPUNKTENE: Ullensaker/Kisa - Lillestrøm 0-3

– Elsker Lillestrøm

I et eksklusivt intervju i torsdagens Romerikes Blad snakket LSK-spissen åpent ut om hvor motivert han er til å gi alt for LSK i tida fram til 13. juli.

– Det skylder jeg Torgeir Bjarmann, Simon Mesfin, fansen og alle de andre i LSK som har vært der for meg i den tida jeg har vært her. Jeg vil betale dem tilbake, sier Sigurdarson.

Da han forrige torsdag avsluttet en twitter-melding med at han var «mentalt knust» og «vil reise», virket han alt annet enn motivert for mer spill i LSK.

– Hva har skjedd som har gjort deg motivert?

– Egentlig har det ikke skjedd så mye. Jeg står for meldingen jeg la ut, men den er blitt tolket litt feil. Det er ingen tvil om at jeg elsker LSK, fansen og stedet Lillestrøm. Samtidig har jeg lyst til å komme meg videre i karrieren, og jeg mener at det er bra for meg å dra nå. I ettertid ser jeg at mange har misforstått det, men det er dette det handler om, sier Sigurdarson.

– Og du har ingen problemer med å spille for LSK til 13. juli?

– Nei, det ser jeg fram til. Jerry (rådgiveren hans, red.anm.) mente det ville være best at jeg ikke spilte mer, siden det er en stor kontrakt i Wolverhampton. Derfor hørte jeg på ham. Men jeg skjønner veldig godt at kampene som kommer betyr mye for LSK og Torgeir. Jeg har ingen problemer med å spille dem. Det er jo fotball jeg elsker å spille, sier islendingen.

SE HØYDEPUNKTENE: Ullensaker/Kisa - Lillestrøm 0-3

Lysten på å spille

– Angrer du på at du la ut meldingen på Twitter?

– Jeg kunne kanskje spart meg selv for mange tilbakemeldinger på Twitter, Facebook og telefon, men jeg vet godt hva jeg mente. Samtidig forstår jeg dem som ikke skjønte hva jeg mente og ble sinte. I de kampene jeg skal spille håper jeg å overbevise dem også, sier han.

Tirsdag var han tilbake på trening for første gang på over to uker. Det hadde han gledet seg til i flere dager.

– Hvis jeg ikke spiller fotball på fire-fem dager, så skjer det noe med meg. Jeg gledet meg som en unge til å møte lagkameratene og spille fotball igjen. Det var deilig å komme i gang, sier han.

Tenker ikke på skade

Lysten til å spille for LSK var altså så stor at han etter treningen tirsdag også meldte seg klar til tjeneste til onsdagens cupoppgjør mot Ull/Kisa.

I de øvrige kampene mot Sandnes Ulf, Fredrikstad og Tromsø er han uansett klar. Og 21-åringen garanterer at han ikke vil spille med en frykt for å bli skadet.

– Jeg kommer til å gi absolutt alt for LSK i kampene jeg spiller. En eventuell skade tenker jeg ikke på i det hele tatt. Det går ikke an å løpe rundt og frykte en skade, sier han.

En eventuell skade vil uansett ikke få økonomiske konsekvenser for islendingen siden LSK har forsikret ham. Det betyr at han ikke bærer noen risiko.

– Penger betyr ikke så mye for meg i den sammenhengen. Det er ønsket om å spille i en større liga som er viktigst for meg, sier den islandske spissen.

SE HØYDEPUNKTENE: Ullensaker/Kisa - Lillestrøm 0-3

Artikkeltags