Ingen tom trussel

ROP UTEN NYTTE: LSK-trener Tom Nordlie hadde planen klar før kampen på Lerkendal. Dessverre fulgte ikke spillerne opp strategien som ble lagt opp. Rop fra sidelinja hjelp heller ikke 16. mai FOTO: NED ALLEY

ROP UTEN NYTTE: LSK-trener Tom Nordlie hadde planen klar før kampen på Lerkendal. Dessverre fulgte ikke spillerne opp strategien som ble lagt opp. Rop fra sidelinja hjelp heller ikke 16. mai FOTO: NED ALLEY Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

(Rosenborg – LSK 4-0). På spillermøtet før kampen advarte LSK-trener Tom Nordlie mot Rosenborgs kontringer, skudd fra distanse og dødballer. Han må ha snakket for døve ører.

DEL

Se tabellen i Tippeligaen her!

I hvert fall så det ikke ut som LSK-spillerne hadde tatt advarslene på alvor. Tre Rosenborg-mål kom på kontringer, ett av dem på distanseskudd. Det siste ble headet inn etter dødball.

Vi både vinner og taper sammen, men etter denne kampen må dere nesten spørre spillerne hvorfor det ble som det ble. Jeg har ikke noe svar, bortsett fra at vi ikke klarte å gjennomføre den strategien vi hadde på forhånd. Hvorfor vet jeg ikke, sier LSK-trener Tom Nordlie.

Før 16. mai-kampen på Lerkendal hadde han en klar formening om både hva spillerne skulle passe på og hva LSK selv skulle gjøre offensivt for å slå Rosenborg.

Alt sviktet

– Rosenborg er ikke hva de en gang var mot etablert forsvar. De er gode på dødball og overganger, og de har spillere som skyter godt fra distanse. Dette var de tre nøkkelpunktene vi listet opp før kampen, sier LSK-treneren.

For eget lags del var Nordlie opptatt tre ting:

  • Ha press på ballfører
  • Utnytte ubalanse i RBK til egne overganger
  • True rommet bak trøndernes forsvar.

LSK fikk ikke til noen av delene.

– Planen var å gå ut i høyt press for å gjøre det vanskelig for Rosenborg. Men allerede etter to minutter lå vi av en eller annen grunn lavt. I tillegg skulle vi nekte dem innlegg og markere i boksen, forklarer Nordlie.

Da Fredrik Stoor la inn og Marek Sapara nærmest gikk ballen i mål på en kontring etter 23 minutter, sviktet alt på en gang.

Og Rosenborg hadde fått ledermålet de ønsket seg.

Savnet langpasningen

Enda verre skulle det bli siden Rosenborg økte ledelsen ytterligere tre ganger etter pause.

Nordlie likte naturlig nok ikke problemene LSK fikk defensivt. Men han mente det offensive spillet var hovedårsaken til at det gikk galt i trønderhovedstaden.

– I begynnelsen skulle vi slå langt mellom stopper og back hos Rosenborg, for så å variere mer etter hvert. Men det gikk 42 minutter før vi slo den første langpasningen.

Et annet viktig punkt var å avslutte alle egne angrep for å unngå brudd og overganger. Vi avsluttet knapt ett eneste angrep, konstaterer treneren.

Én ting lyktes LSK bedre med enn på lenge: Å spille seg ut fra eget forsvar via midtbanen. Men etter at LSK hadde spilt seg fri mellom Rosenborgs midtbane og forsvar, ble det bråstopp.

– Vi skulle spille hurtig ut til backene som skulle involvere indreløperne. Dette fungerte etter planen – helt til vi kom midt på deres halvdel. Derfra og inn var det mangel på kloke offensive valg, og det ga Rosenborg overganger, forklarer Nordlie.

Uten identitet

Et tap på Lerkendal hadde ikke LSK-treneren problemer med å takle. Måten det skjedde på likte han dårlig.

– I denne kampen sviktet vi på det som er identiteten til LSK. Det var altfor lite kroppsspråk i duellspillet vårt, og det gnistret ikke slik det skal gjøre av LSK. Kampen inneholdt null kort, og enda verre, ingen taklinger, sier Nordlie.

Etter kampen fortalte Nordlie om spillere som hadde vært veldig selvkritiske i garderoben.

– Dette føltes både flaut og pinlig for oss alle. Heldigvis har jeg spillere som er kritiske til seg selv. De skjønner at dette ikke holder.

LSK-treneren ser på Rosenborg-kampen som et unntak.

– Denne kampen har ingenting med resten av sesongstarten å gjøre. Jeg velger å se på dette som en enkeltkamp hvor ingenting fungerte. Alle lag har slike kamper i løpet av en sesong. Forhåpentlig var dette vår kamp.

Hvem blir årets LSK-spiller?

LSKs toppscorer-liste!

Disse slår de målgivende pasningene!

LSK-kortene så langt!

Artikkeltags