I løpet av natten og morgentimene hadde også Kanarifansen vært på Lillestrøms treningsfelt og hengt opp ulike bannere med hyllester til Fetsund-gutten som står med 359 obligatoriske kamper for Lillestrøm.

– Dette er selvsagt trist, men jeg kunne ikke fått en bedre avskjed med tanke på støttemeldinger og alt dette fra fansen, sier Søgård til rb.no

Han brukte god tid på de som hadde møtt opp og forklarte seg om situasjonen.

– Man skulle helst tatt farvel på banen etter en kamp. Supporterne betyr mye for meg og jeg ønsker å gi dem en verdig avskjed, fortsetter midtbanespilleren.

LES OGSÅ: Søgård får gå til Start

– En tøff utfordring

Lillestrøm ville vente til etter sesongen med å vurdere om Søgård skulle få ny kontrakt, men da han ønsket svar om egen framtid nå, sa klubben nei. Mandag slapp Lillestrøm han til Start, som sårt trenger forsterkninger.

– Det er en tøff utfordring, men jeg håper å kunne bidra med litt andre tanker og en ny giv, sier 31- åringen.

I år står 31-åringen med 16 kamper fra start for LSK. Fetsund-karen har spilt 278 seriekamper og scoret 12 mål for de gule og svarte.

– Vi tar det fryktelig tungt, jeg må innrømme det. En epoke er over. Rent sportslig vil det selvfølgelig være mulig å erstatte Espen, men han er så mye mer enn en midtbanespiller. Et ikon, sier leder for Kanarifansen, Morten Galåsen til rb.no mandag ettermiddag.

LES OGSÅ: – Vi tar det fryktelig tungt

Tror Start berger plassen

Etter at Mons Ivar Mjelde tok over som hovedtrener har Kristiansand-klubben tapt fire på rad. Senest i går ble de ydmyket av Haugesund, som slo de 4-1 på SørArena.

– Klubben har behov for å få litt spillere tilbake fra skader. Det er fortsatt mange kamper igjen og jeg har absolutt troen på at det er mulig å berge plassen, sier Søgård.

Han reiser til Kristiansand så fort alt det praktiske er i orden, og kan debutere for sin nye klubb mot Alta allerede lørdag. I går var hans 12 år i Lillestrøm over.