Torsdag ettermiddag signerte 22-åringen ut en kontrakt ut 2016-sesongen med LSK. Den hurtige Lillestrøm-gutten vender dermed tilbake til klubben han forlot etter 2011-sesongen.

– Dette viser at jeg har gjort noe riktig siden jeg forlot klubben for drøyt tre år siden. Samtidig er det litt vemodig å forlate Strømmen. Det er en klubb med mange mennensker og spillerne som jeg liker veldig godt. Tiden min i klubben har vært helt fantastisk, sier Amundsen til rb.no.

Svekket defensivt

At LSK har vært på utkikk etter defensive forsterkninger er ingen hemmelighet. Tidligere i sommer mistet Åråsen-klubben to forsvarsspillere. Først slapp Anders Østli til dansk fotball før Lunan Ruben Gabielsen ble solgt til Molde.

Da Frode Kippe ble strekkskadet (ute i fire-seks uker) og Stian Ringstad slet med kjenninger til «jumpers knee» (testes fredag), var LSK i beita for forsvarsspillere. Nå har de forsterket laget med Amundsen, som kan spille både venstreback og stopper.

– Jeg har ambisjoner om å spille meg inn på laget ganske raskt, sier 22-åringen.

Hjelp fra investorer

Etter det rb.no erfarer må LSK ut med rundt 250.000 kroner for Amundsen. Overgangssummen betales av LSK-investorene Per Mathisen og Per Berg. Amundsen lønnes av pengene Berg stilte til disposisjon for å hente Tommy Høiland, som nå har returnert til Molde. Ettersom spissen forsvant før utlånsavtalen var utløpt, var det fremdeles igjen økonomiske midler som klubben nå bruker til å lønne sin siste signering.

– Vi er veldig takknemlige for at våre investorer gjorde dette mulig. LSK har ingen utgifter på denne spilleren inneværende sesong. Dette er en god avtale for oss og vi er glade for å hente tilbake en spiller som har gått gradene hos oss gjennom aldersbestemte lag, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

Blandede følelser

Sportssjef i Strømmen, Espen Olsen, er glad for Amundsen nå får sjansen til å vise seg fram på landets øverste nivå. Samtidig innrømmer han at laget svekkes som følge av overgangen.

– Det er ikke noe gunstig for laget vårt ettersom han var én av våre aller viktigste spillere. Men man må også ta mennesklige hensyn og alle i klubben ønsket at Marius skulle få denne muligheten, sier Olsen.

Når først forsvarsspilleren skulle forsvinne fra Strømmen stadion er Olsen glad det ble til en annen klubb på Romerike.

– Vi er fornøyde med at han går til LSK og ikke noen andre klubber i eliteserien, sier sportssjefen.

Med til Aalesund

Amundsen har spilt 69 kamper i 1. divisjon for Strømmen og scoret fire mål. Tre av dem har kommet denne sesongen.

Torsdag formiddag gjennomførte 22-åringen sin siste trening som Strømmen-spiller i denne omgang.

Dersom alt papirarbeidet i forbindelse med overgangen går i orden blir forsvarsspilleren tilgjengelig for spill allerede til lørdagens bortemøte med Aalesund. Allerede fredag reiser LSK-troppen til Ålesund for å trene på Color Line stadion.