Henry-partner ny LSK-spiss

LSK-SPISS: Luke Rodgers feirer etter å ha scoret for New York Red Bulls. Spisspartner Thierry Henry kommer jublende til. FOTO: SCANPIX

LSK-SPISS: Luke Rodgers feirer etter å ha scoret for New York Red Bulls. Spisspartner Thierry Henry kommer jublende til. FOTO: SCANPIX

Artikkelen er over 5 år gammel

Spisspartneren til Thierry Henry i New York Red Bulls, Luke Rodgers, ble LSK-spiller sent fredag kveld.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Engelske Luke Rodgers kom til Åråsen fredag kveld.

Kort tid etterpå signerte 30-åringen en kontrakt som binder ham til LSK ut sesongen.

– Etter at Fredrik (Gulbrandsen) ble skadet, har vi sett på mulighetene for å hente inn en spiss til. Det har vi nå klart, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann i LSK.

WEB-TV: Se LSK-magasinet før RBK-kampen!

Var signeringen av Rodgers det du drømte om? Si din mening nederst i saken!

Tipset av Solér

Den engelske spissen som har spilt i alle divisjoner under Premier League-nivå i England, har det siste året spilt i New York Red Bulls i Major League Soccer. Der har han dannet spissduo med den tidligere Arsenal- og Barcelona-spilleren Thierry Henry.

Engelskmannen scoret forrige sesong 9 mål på 23 kamper i klubben hvor Lillestrøm-mannen Erik Solér er sportsdirektør. Spisspartner Henry scoret til sammenlikning 14 mål på sine 26 kamper.

Planen var egentlig at Rodgers skulle fortsatt karrieren i New York, men han fikk ikke ordnet visum i tide til å rekke sesongstart som startet for et par uker siden. Det betyr at han tidligst kan spille for New York Red Bulls 15. juli.

– Det var Solér som ringte og tipset oss om Rodgers da Fredrik ble skadet. Vi er glad for at det har løst seg. Rodgers har vært en publikumshelt i New York. Vi håper han kan bli det samme på Åråsen, sier Bjarmann.

WEB-TV: Se LSK-magasinet før RBK-kampen!

Fem engelske klubber

Før han dro til USA for et drøyt år siden, har Rodgers spilt på alle nivåer under Premier League i England.

I engelsk fotball har kraftpluggen som er 167 centimeter høy, spilt for Shrewsbury (67 mål på 179 kamper), Crewe (9 mål på 38 kamper), Port Vale (16 mål på 59 kamper), Yeovil Town (3 mål på 22 kamper) og Notts County (13 mål på 46 kamper).

Det var New York Red Bulls svenske manager Hans Backe som hentet Rodgers til USA. Han hadde også spissen i sin stall da han var trener i Notts County.

Lørdag formiddag klokka 11 stiller han på sin første trening på Åråsen. Søndag sitter han trolig på LSK-benken når Rosenborg kommer på besøk.

Her kan du se Luke Rodgers i aksjon for New York Red Bulls forrige sesong.

Artikkeltags