Gå til sidens hovedinnhold

– Helt urimelig straff

Artikkelen er over 6 år gammel

Per Mathisen har vært gjennom mange rapporter og gjennomført et par handlingsplaner for å få godkjenning i klubblisensnemnda i sin tid som LSK-leder.

Nå synes han det er merkelig at LSK får poengtrekk etter at klubben har fått godkjenningsstempel i forhold til ny handlingsplan.

– Jeg kjenner ikke saken i detalj, men slik jeg har oppfattet den, må det være litt pinlig for Norges Fotballforbund å motta en rapport i mars-april, godkjenne den i juni, for så å gi poengtrekk for det de mener er feil rett før jul, sier Per Mathisen.

Følger godkjent plan

Han mener det er helt normalt at en klubb følger planen ut fra det som er godkjent.

– Det er jo retningslinjene for driften gjennom 2014. Revisor er ikke med i arbeidet med handlingsplanen, men vurderer regnskapet ut fra det klubben har fått godkjent.

– Ville et svar for noen måneder siden gjort en forskjell?

– Det er åpenbart at det ville vært mulig å justere handlingsplanen ut fra de innsigelsene som kom fra klubblisensnemnda. Hvis de fortsatt ikke var fornøyd, skulle de gitt poengtrekk for 2014. Nå kommer de isteden med dette gjeldende for neste sesong. Det blir feil.

– Hvordan vil du kommentere at klubblisensnemnda sier de har stolt på revisor?

– Det tyder på at de ikke kan ha lest rapporten ordentlig. Tallene står jo i rubrikker ved siden av hverandre. Det burde de sett og tatt et initiativ til å rette opp feilen.

Negative utslag

Per Mathisen liker heller ikke at å bygge anlegg i forhold til klubblisensen slår negativt ut.

– At regnskapsmessige nedskrivninger av eiendom, i dette tilfelle Åråsen skal gjøre at klubben faktisk mister verdi og egenkapital for over 50 millioner i forhold til reell verdi i beregningssystemet for lisens, blir galt etter min mening. Det virker som en straffer klubber som bygger egne anlegg med det inntektspotensialet som ligger i det, sier han, som håper dette løser seg.

Roy-David Hansen som er statsautorisert revisor og partner hos Svindal Leidland Myrer & Co har revidert regnskapet. Han henviser til taushetsplikten, men kan opplyste følgende:

– Alle nødvendige opplysninger framkom i godkjent handlingsplan og godkjent regnskap per 30.6.2014.

Se intervju med LSK-spillerne etter første trening:

Bjørn Helge Riise blant de eldste og best:

Skadefri Frode Kippe klar for ny sesong:

Nyoperert Stian Ringstad klar til La Manga:

Marius Lundemo skal vise den nye treneren:

Kommentarer til denne saken