Gabrielsen var ikke til stede da LSK trente på Vigernesjordet onsdag formiddag. Kort tid etter fikk Romerikes Blad bekreftet at 22-åringen befinner seg i Molde.

Tirsdag ettermiddag bekreftet både LSK og Molde at romerikingene har akseptert et bud på 22-åringen .

– Jeg kan bekrefte at klubben har gitt Ruben tillatelse til å dra til Molde for å gjennomføre medisinsk sjekk og forhandle om sine personlige betingelser, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til Romerikes Blad.

Mer enn tre mill.

Styreleder Heidi Scheie er klar på at Gabrielsen ikke går på billigsalg.

– Dette ble en vurdering av den økonomiske gevinsten ved et salg opp mot det sportslige tapet. Da ble vurderingen at det hadde vært uansvarlig ikke å selge.

Først ble overgangssummen spekulert til å legge rundt tre millioner. Nå har vi god grunn til å tro at overganssummen ligger en god del høyere.

Styrelederen ønsker ikke å kommentere innholdet i avtalen og heller ikke hva slags videresalgsprosent LSK sitter igjen med.

Utelukker ikke flere salg

22 år gamle Gabrielsen vil gi LSK sårt tiltrengte midler. Åråsen-klubben mangler 15 millioner kroner på å komme seg gjennom sesongen. Han vil imidlertid etterlate seg et forsvarsledd som snart er uten etablerte spillere. Verken styrelederen eller sportsdirektøren sier det foreløpig er klart hvor mye man kan bruke på å få nye spillere til klubben i sommer.

Scheie sier salget bedrer den økonomiske situasjonen på Åråsen, men at mye jobb gjenstår. Hun kan ikke se bort fra at det vil komme flere salg i løpet av sommeren.

– Nei, dukker det opp rette tilbud, kan jeg ikke utelukke det.

Taus

Lunan Ruben Gabrielsen har ikke besvart RBs henvendelser onsdag.

Det var VG som først meldte at Lillestrøm tirsdag kveld aksepterte Moldes bud på forsvarsspilleren. RB-sporten lanserte allerede i starten av juli at dette var en mulig overgang.

– Hvis Molde vil ha meg, og legger inn bud, så er vel det bra for Lillestrøm hvis de får nok penger ut av det. Jeg kan ikke si at jeg er uvillig til å signere for Norges beste klubb hvis de kommer på banen, sier Gabrielsen til VG.

LSK har allerede sluppet Anders Østli, Tommy Høiland og Kenneth Udjus i sommer. Moryké Fofana og Stian Ringstad sees på som de heteste salgsobjektene.

RB-TV: Se Studio Åråsen etter Sarpsborg-kampen: