De to nøkkelspillerne har foreløpig sagt nei til å skrive under på LSK-kontraktene de er tilbudt, men både Petetr Vaagan Moen og Johan Andersson holer døra på gløtt for ei framtid på Åråsen.

Den nye treneren Runar Kristinsson håper at begge spillerne blir med videre.

– Jeg har snakket med begge to, og jeg har fått inntrykk av at de ønsker å spille videre i LSK. Derfor har jeg både stort håp og tro på at de vil bli i klubben, sier Kristinsson.

– Har trygghet i LSK

Den islandske treneren mener at det også vil være det beste for de to spillerne.

– I LSK kjenner begge sin posisjon, og de vet at de vil få en sentral rolle. Derfor tror jeg også at LSK vil være det rette valget for dem. De har en trygghet i LSK, mener Kristinsson.

Islendingen sier at klubben også jobber med andre alternativer, men at de håper på en løsning med både Andersson og Vaagan Moen før treningsstart i januar.

Kristinsson regner som sportsdirektør Torgeir Bjarmann uttalte til RB tidligere denne uka, med at det vil ta litt tid å få på plass hele spillerstallen.

– Vi kommer nok til å bruke litt tid før vi er ferdig. Før vi reiser til La Manga i slutten av januar håper jeg vi har det meste på plass, sier LSK-treneren.

Håper på assistentløsning

En assistent-trener håper han å ha på plass allerede kommende uke. Det gjenstår noen detaljer før klubben blir enig med Sigurdur Ragnar Eyjolfsson (41).

– Vi er i dialog, og det ser veldig poistivt ut. Forhåpentlig blir vi enig i løpet av helga, slik at han kan bli med til Lillestrøm mandag, sier han.

Til uka skal Kristinsson til Åråsen for å ha møter med sitt nye støtteapparat. Sannynligvis sammen med den nye assistenten. Eyolfsson vurderer en jobb i det australske fotballforbundet opp mot assistentjobben i LSK. Kristinsson håper at han velger LSK.

PS! Pálmi Rafn Pálmason er ifølge det islandske nettstedet fotbolti.net svært nær en avtale med Kristinssons tidligere klubb, KR Reykjavik.

Se Bak Mål med LSKs Simon Mesfin:

Se det første intervjuet med den nye LSK-treneren: