– Han betydde alt

- STORT TOMROM: Stian Ringstad mener faren Kai (t.h.) er den som har betydd mest for fotballkarrieren hans. 62-åringen som omkom i en trafikkulykke i Aurskog-Høland 19. august støttet sønnen i tykt og tynt. Har er de på Ahus etter at LSK-spilleren fikk et beinbrudd i kamp mot Rosenborg i 2010 Foto: Benjamin A. Ward

- STORT TOMROM: Stian Ringstad mener faren Kai (t.h.) er den som har betydd mest for fotballkarrieren hans. 62-åringen som omkom i en trafikkulykke i Aurskog-Høland 19. august støttet sønnen i tykt og tynt. Har er de på Ahus etter at LSK-spilleren fikk et beinbrudd i kamp mot Rosenborg i 2010 Foto: Benjamin A. Ward

Artikkelen er over 7 år gammel

Stian Ringstad (22) tror aldri han vil klare å fylle tomrommet etter faren Kai. De vonde tankene dukket også opp under gårsdagens kamp.

DEL

Nesbuen fikk sine første kampminutter etter han fikk beskjed at faren, Kai Ringstad (62), hadde omkommet i en trafikkulykke rett i forkant av Strømsgodset-kampen 19. august.

De drøye tre ukene i etterkant har vært preget av mye sorg.

Og selv om Ringstad kom i en kampsetting, gjorde det ikke at han klarte å koble ut alle de vonde tankene.

– Nei, jeg kjente at jeg falt ut i noen perioder. Det har vært veldig tøft. Jeg tror man må stå oppe i noe slikt selv for å skjønne hvordan det føles. Man blir brutalt fort voksen. Samtidig er jeg veldig takknemlig for all støtten familien og jeg har fått i denne tiden. Vi har det bra – forholdene tatt i betraktning, sier nesbuen til Romerikes Blad.

Satte mål

22-åringen beskriver faren som en som alltid stilte opp for ham og som følgelig har hatt en svært sentral rolle i karrieren hans.

– Ja, uten ham vet jeg ikke hvor jeg hadde vært. Pappa betydde alt for meg. Vi satte oss mål sammen. Og han hjalp meg gjennom tunge tider.

Kai Ringstad startet også et eget lag for sønnen i moderklubben Haga.

– Jeg var for ung til å være med på det yngste laget. Da startet pappa et nytt lag. Der spilte jeg fra jeg var 6 til 12 år. Pappa trente meg i alle disse årene.

Også etter han meldte overgang til Eidsvold Turn var faren sentral.

– Han kjørte meg vel til omtrent hver eneste trening. Plutselig så var han borte. Det føles som sagt helt uvirkelig. Det kan ikke beskrives som noe annet. Jeg vil savne det enorme engasjementet hans og alle de gode samtalene.

Ringstad begynte å trene med lagkameratene igjen rett i forkant av Odd-kampen forrige lørdag. Tiden fram til lørdagens oppgjør i Sogndal trenger han i alle fall.

– Jeg har hatt problemer med å sove og kostholdet har jo ikke akkurat vært optimalt. Men jeg har alle intensjoner om å spille kampen. Samtidig har jeg en veldig god dialog med Magnus (Haglund) rundt dette.

Variabelt

I går fikk nesbuen se Aaron Samuel heade inn kampens eneste mål – midtveis i den andre av de tre omgangene på 25 minutter.

Både han og kanarifuglene varierte voldsomt i prestasjonene. De første 25 minuttene fikk gjestene knapt låne ballen, og både Frode Kippe og Petter Vaagan Moen hadde gedigne sjanser.

Den neste omgangen ble imidlertid en nær trøstesløs affære.

– Det virket kanskje som vi trodde det gikk av seg selv. Valgene med ball ble for dårlige og vi var ikke gode nok til å vinne den tilbake heller. Samtidig fikk Bjørn Helge (Riise) en smell som gjorde at vi mistet løpskraft sentralt på midtbanen. Summen av alt dette ble svake 25 minutter, mener Haglund.

Svensken mener dog laget hevet seg betraktelig den siste tredjedelen av kampen.

– Vi gjorde noen bytter og de som kom inn bet bra fra seg. Vi klarte imidlertid ikke å få uttelling, men vi hadde sjanser nok til å score, mener han.

Med Ringstad tilbake i kamp, blir høyst trolig Marius Høibråten flyttet inn i midtforsvaret i Frode Kippes karantenefravær.

– Vi ønsker å spille med en høyre- og en venstrebeint midtstopper, så mye tyder på det, sier treneren. Anders Østli sto over kampen etter han fikk en vridning i kneet på trening.

– Jeg kan ikke tenke meg noe annet enn at jeg spiller lørdag, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken