Gresset grønnest innendørs

HØY KVALITET: En tydelig stolt LSK-formann Per Mathisen (t.h.) viser fram kunstgresset til sponsorrepresentantene Halvor Danielsen, Nordea (fra venstre), klubbens markedssjef Robert Lauritsen og Trine Ullereng fra Lillestrømbanken. ALLE FOTO: KAY STENSHJEMMET

HØY KVALITET: En tydelig stolt LSK-formann Per Mathisen (t.h.) viser fram kunstgresset til sponsorrepresentantene Halvor Danielsen, Nordea (fra venstre), klubbens markedssjef Robert Lauritsen og Trine Ullereng fra Lillestrømbanken. ALLE FOTO: KAY STENSHJEMMET

Artikkelen er over 11 år gammel

I går ble kunstgresset rullet ut i den nye storhallen i Lillestrøm, og det er ingen liten millionbutikk LSK skal drifte. Hvert eneste år koster det seks millioner kroner å holde storstua åpen for fotballfolket.

DEL

Salget av hallnavnet til Nordea og Lillestrømbanken de kommende fem årene hjelper litt på driftsbudsjettet, men leieinntektene bør også overstige endel millioner skal butikken gå rundt.

Det er Åråsen Eiendom A/S som både bygger og eier hallen, og den leies ut 100 prosent til selskapet Skedsmo Storhall som står for driften. Men i realiteten er dette et rent LSK-prosjekt, ettersom sportsklubben eier begge disse selskapene fullt ut.

Mye penger

– Hvor mye har det kostet å sette opp hallen, formann Per Mathisen?

– Den har en kostnadsramme på 62 millioner kroner og er i all hovedsak finansiert av LSK gjennom banklån. Fem millioner er kommet til via tippemidler, mens Skedsmo kommune har bidratt med et tilskudd på to millioner i vann- og kloakkavtalen.

– Hvordan skal dere finansiere driften av hallen?

– Nå fikk vi hjelp av våre banksamarbeidspartnere med kjøp av navnet, men vi har også lagt inn reklameinntekter inne i hallen i budsjettet. Totalt må vi ha inntekter på seks millioner kroner per år for å drifte hallen, og det meste av disse pengene kommer fra leieinntekter. 2.500 kroner per time vil det koste å leie hele hallen, men den kan også deles inn i mindre deler, sier Mathisen.

Han regner med et utleiebelegg på 80 timer i uka. LSKs lag – fra Tippeligaen til de yngre lagene – vil legge beslag på 40 prosent av tida i hallen. Men alle skal betale leie – også klubbens egne lag.

Snart åpning

Lillestrøms a-lag spiller den aller første kampen i den nye hallen, mot samarbeidsklubben Bærum, den 11. oktober. To dager senere, lørdag den 13., er det høytidelig offisiell åpning, hvor LSKs lag fra ungdomsavdelingen inviterer hver sin motstander til match.

Mathisen opplyser at man har latt seg inspirere av rival Vålerengas Vallhall når det gjelder muligheten for å dele inn hallen i mindre baner, men at byggverket likevel er konstruert ut fra LSKs individuelle ønsker. Det blir 2.300 tribuneplasser fordelt på to sider, mens garderobene vil bli å finne i den eksisterende Skedsmohallen.

– Denne uka rulles kunstgresset ut, og det er ytterligere forbedret i to generasjoner – sammenlignet med underlaget på vår utendørs kunstgressbane. Helt topp kvalitet, og så naturtro det er mulig å komme i 2007, sier Per Mathisen.

PS! I løpet av få dager starter LSK også arbeidet med sine to inngjerdede gressbaner på Vigernes-feltet, hvorav den ene skal ha undervarme.

Artikkeltags