Se alle scoringene nederst i saken og kampsammendraget til høyre!

I 3-0-seieren over Allsvenskan-laget Häcken var Gabrielsen blant de aller beste i sin første kamp på lang tid.

En kneskade satte han ut av spill i hele fjor, men i lørdagens treningskamp var han altså tilbake og dannet han stopperpar sammen med Magnar Ødegaard.

Og det så faktisk ikke ut som om Gabrielsen hadde hatt noe skadeopphold i det hele tatt.

– Jeg har jo spilt fotball hele livet da, så noe sitter jo. Jeg syntes det gikk bra og at vi hadde veldig god kontroll defensivt, forteller han.

Den solide defensiven er også et eksempel på at det blir kamp om plassene på årets LSK-lag. Stian Ringstad, Frode Kippe og Simen Kind Mikalsen var blant navnene som ikke var med i troppen mot Häcken.

Østli på backen

Det betød av unge Simen Nordermoen og Anders Østli spilte på hver sin back.

– Dialogen oss mellom i forsvarsleddet satt veldig bra, og jeg syntes også kommunikasjonen opp til midtbanen var god, sier Magnar Ødegaard.

Også LSK-trener Magnus Haglund var fornøyd med det laget viste i treningskampen.

– Spesielt defensivt forsvarte hele laget seg godt. Vi ble spilt litt lavt i 1. omgang grunnet slurvete pasningsspill, men var likevel godt organisert, oppsummerer svensken.

Magnar Ødegaard sto selv bak en del av pasningsbommene.

– Jeg tar heller en sjanse eller to på vinteren. Hvis man ikke forsøker å spille seg ut i treningskampene, kan man bare glemme å få det til når serien starter.

– Tre på tre

Men Ødegaard selv kunne tillate seg en feil eller tre. Han satte også inn lagets ledermål etter et hjørnespark. Dødballaget LSK har kun vært en myte uten noen realitet de siste årene, nå vil østfoldingen ha det som en sannhet igjen.

– Det blir vitkig for oss å score på dødball framover, mener han.

I de få kampene han har hatt for kanarifuglene etter han kom fra Molde i fjor sommer, har han i alle fall bidratt til mål på faste situasjoner.

– Jeg har vel tre fulle kamper til sammen, tre mål på de er jo en ganske bra statistikk, smiler han.

Nordermoen-skryt

I og med at Simen Kind Mikalsen ble syk fredag og ikke rakk å få sin LSK-debut, ble det en ny back-kamp for unge Simen Nordermoen.

Han klarte seg veldig bra mot det svenske elitelaget og fikk også ros fra trener Magnus Haglund og flere av lagkameratene.

– Jeg er langt mer fornøyd med meg selv i denne kampen enn etter vi tapte for Strømsgodset. Nå har jeg fått to fulle kamper, det er veldig verdifullt. Målet mitt er å være ett av to alternativ på høyrebacken når sesongen starter.

Lørdag spilte han på den venstre siden.

– Det gjør noe med meg, spesielt offensivt blir det vanskeligere, sier han.

Her ser du scoringene og høydepunktene

Magnar Ødegaards 1-0-scoring:

Bjørn Helge Riises vakre 2-0-scoring:

Moryke Fofana punkterer kampen:

Se høydepunktene fra hele kampen: