Frustrert Müller 11 minutter for sen

Artikkelen er over 15 år gammel

En demotivert Heinz Müller dukket opp for seint til spillermøtet før Start-kampen. Det var nok til at Uwe Rösler kastet ham ut av troppen. Diskutér:

DEL

Mange i LSK-miljøet, også blant spillerne, trodde tyskeren ikke hadde møtt i det hele tatt etter kampen mandag. Keeperkollega, og gårsdagens helt, Claus Reitmaier refset landsmannens oppførsel i Romerikes Blad. I går ble saken avdramatisert en smule.

Müller ble skuffet og forbannet da han fikk vite av Uwe Rösler at Claus Reitmaier ville bli foretrukket i mål. I stedet for å lade opp på rommet på Hotell Arena, som de øvrige spillerne gjorde, sier keeperen at han tok seg en gåtur for å få ut frustrasjonen og klarne tankene.

– Jeg var veldig skuffet over vrakingen. Jeg synes jeg hadde gjort det veldig bra etter ferien, forklarer keeperen.

Tyskeren forteller han skulle kjørt med Anders Rambekk til spillermøtet på Åråsen halvannen time før kampen. Men da han kom tilbake fra spaserturen hadde Rambekk dratt.

– Jeg bestilte meg en drosje og var på stadion 17.41 – 11 minutter for sent, hevder Müller.

Ventet

Der gikk han ikke opp til møtet i 2. etasjen på gamletribunen, men ble sittende nede ved garderobene i etasjen under til møtet var ferdig ved sekstiden.

– Han dukket ikke opp til spillermøtet. Da jeg pratet med han i garderoben, fikk jeg heller ingen forklaring. Slik uprofesjonell oppførsel tolererer jeg ikke. Derfor ble han satt ut, sier trener Rösler som innkalte Per Magne Misund, som sto på stand for klubbens fotballskole, i stedet.

– Jeg ventet i garderoben til laget kom ned. Uwe tok et valg om å utelate meg fra troppen. Det må jeg bare akseptere, kommenterer keeperen.

Müller snakket ut med Uwe Rösler, forklarte seg for spillergruppa i går formiddag, og trente for fullt med de andre keeperne, mens de fleste andre i LSK-leieren hadde restitusjonstrening etter 2-0-seieren mot Start.

Men han innrømmer at valget av 41 år gamle Reitmaier gjør at han ser litt annerledes på LSK-framtida. Kontrakten til 27-åringen løper ut etter sesongen.

– Det ser ikke ut som jeg har så god framtid på Åråsen. De sier jeg er keeperframtida, men den påstanden må vel kanskje revurderes. Vi får se hva framtida bringer, sier Müller som i alle høyeste grad fikk med seg Reitmaiers fantomkamp.

– Nå er det vel jeg som sitter igjen som den store, stygge ulven. Jeg regner med at jeg får en bot fra klubben også, smiler han litt oppgitt.

Reaksjon

LSK-manager Jan Åge Fjørtoft sier at Müller-episoden nå er blitt en klubbsak.

– Vi har et reglement som tar seg av slike ting. At han kom for seint til en kamp er enda mer alvorlig med tanke på at Claus kunne blitt skadet. Dermed vil det komme en reaksjon fra klubben, sier manageren.

Uwe Rösler sier saken nå er ute av verden i hans øyne.

– Heinz fikk begrunnelsen min for hvorfor han ikke ble valgt. Den var han ikke enig i og det respekterer jeg. Men jeg vil aldri akseptere at noen av mine spillere kommer for sent til møtet før kampen, sier han.

Artikkeltags