18-åringen som kom på prøvespill til LSK for halvannen måned, har nå signert en avtale som binder ham til Åråsen-klubben ut sesongen 2016.

Det var en fornøyd Friday RB-sporten møtte tirsdag formiddag.

– Helt siden jeg kom hit har jeg følt at det er her jeg vil fortsette fotballkarrieren. Jeg er blitt veldig godt mottatt, og jeg trives godt her. Det eneste jeg tenker på nå er å utvikle meg som spiller og lykkes her, sier Friday.

Vil gi Friday tid

LSK-trener Magnus Haglund er godt fornøyd med å få den nigerianske spissen i stallen sin.

– Fred er en fysisk sterk og rask spiss som er litt annerledes en de vi allerede har, sier Haglund.

Friday er nå tilgjengelig for fredagens kamp mot Brann.

– Det er mulig at Fred vil debutere i Tippeligaen denne sesongen, men vi vil være tålmodig med ham slik vi har vært med (Moryké) Fofana. Neste år vil det være naturlig med høyere forventninger til ham, mener Haglund.

Koster rundt 800.000

Friday kommer til LSK fra den nigerianske Bujoc. Etter det RB-sporten erfarer, kjøper LSK spissen for rundt 800.000 kroner. Sportsdirektør Torgeir Bjarmann i LSK vil ikke bekrefte overgangssummen som dekkes med investorhjelp.

– Han kommer fra en mindre klubb og er yngre enn de nigerianske spillerne vi har kjøpt tidligere, og han er derfor noe billigere. Kjøpet finansieres med hjelp av investor, mens vi tar lønnsutgiftene. Vi har også en god avtale med investor ved eventuelt videresalg, sier Bjarmann.

Les mer om Friday-overgangen i vår papiravis onsdag!