Forbereder trenerframtid

PÅ KURS: Steinar Pedersen har kommet inn på UEFAs A-lisenskurs. Det betyr at han er mister kampen mot Sandnes Ulf 30. juni.  FOTO:  SCANPIX

PÅ KURS: Steinar Pedersen har kommet inn på UEFAs A-lisenskurs. Det betyr at han er mister kampen mot Sandnes Ulf 30. juni. FOTO: SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Steinar Pedersen har fått fri for å ta trenerutdannelse. Selv om familien flytter til Kristiansand til høsten, utelukker ikke 36-åringen en LSK-framtid.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Hva som skjer til høsten, er ikke en avgjørelse som ligger i mine hender. Jeg har fått fri for å gå på kurset UEFA A-lisens, men samtidig har jeg en kontrakt med LSK som jeg skal fullføre, sier Steinar Pedersen.

Sørlendingen har en spillerkontrakt med LSK ut denne sesongen. Samtidig har han startet forberedelsene på et fotball-liv etter at den aktive karrieren er over.

– Det er ikke bestemt at jeg legger opp. Jeg er åpen for alt, men samtidig er jeg klar over at den aktive karrieren nærmer seg slutten. De siste par årene har jeg brukt tid for å skaffe meg erfaring nok til å komme inn på trenerkurset. Så får vi se hva som skjer, sier Pedersen.

WEB-TV: Se sammendrag fra Stabæk-LSK her!

Familien flytter i august

Han har snakket med LSK om framtida, men var forberedt på at klubben ikke kunne gi noe svar så tidlig i sesongen.

– Jeg har full forståelse for at LSK ikke kunne gi meg et tidlig svar. Men av hensyn til familien måtte jeg likevel ta en beslutning om bosted. Det betyr at familien flytter til Kristiansand i august. Vi har kjøpt oss hus der og selger huset i Lillestrøm. Jeg vil uansett bo her i høst, og er fullt motivert for resten av denne sesongen, sier Pedersen.

Får fri mot Sandnes Ulf

Den eneste LSK-kampen han helt sikkert ikke vil spille, er oppgjøret mot Sandnes Ulf 30. juni. Da deltar den for tiden strekkskadde forsvarsspilleren på trenerkurset i Porsgrunn.

– Jeg har ambisjoner om fortsatt å jobbe med fotball etter at jeg er ferdig som spiller, og da er dette en fin mulighet. Det er jeg takknemlig for at LSK gir meg sjansen til å gjøre mens jeg fortsatt er aktiv, sier han.

Pedersen har de siste par sesongene vært involvert som trener i regi av Akershus Fotballkrets. Han har også treneransvar på LSKs guttelag i interkrets sammen med andre.

Han utelukker heller ikke at han vil fortsette som trener i Åråsen-klubben.

– I min situasjon vil jeg ikke utelukke noe som helst. Jeg ønsker å jobbe med fotball også i 2013. Om det blir som spiller eller trener, er åpent, sier han.

Artikkeltags