Fofana i LSK ut 2015-sesongen

ARVTAKER: Arild Sundgot håper Moryke Fofana kan ta opp arven etter ham og score mange mål for LSK.
Begge foto: Per Kristian Torvik

ARVTAKER: Arild Sundgot håper Moryke Fofana kan ta opp arven etter ham og score mange mål for LSK. Begge foto: Per Kristian Torvik Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Å slå Arild Sundgots 109 mål for LSK er omtrent en umulighet. Men storscoreren håper Moryke Fofana vil score ofte for klubben.

DEL

– En vet aldri hva som skjer når spillere kommer i kamp og skal levere hver uke. Men Fofana er utvilsomt et talent, sier Arild Sundgot.

Et lite punkt i arbeidstillatelsen og en bekreftelse fra det nasjonale forbundet i Elfenbeinskysten er det som mangler for 20-åringen.

– Dette har vi kontroll på. Fofana kan spille for oss nå. Han har undertegnet kontrakt fram til sesongslutt 2015, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

Investorhjelp

Overgangen fra E.F. Yéo Martial hadde ikke blitt en realitet uten hjelp fra klubbens investorer.

– De har nok en gang stilt opp og hjulpet oss.

– Hva er overgangssummen?

– Det kan jeg ikke si. Men den ligger i samme klasse som andre afrikanske spillere vi har hentet, som Anthony Ujah og Nosa Igiebor.

Spekulasjoner

Torgeir Bjarmann sier det ikke er flere spillere på vei inn før overgangsvinduet stenger natt til lørdag. Han vil heller ikke i dag kommentere ryktene om at Kenneth Udjus blir klubbens nye keeper i 2013-sesongen.

– Jeg diskuterer ikke spillerlogistikk. Vi begynner å bestemme oss for spillerstallen når vinduet stenger.

– Har dere planer om å hente en ny keeper?

– Ingen kommentar.

– Når Kenneth Udjus’ navn dukker opp, er sjansen til stede for at det er noe i det. Betyr det at Sead Ramovic er på vei ut?

– Jeg sier ingenting om spillere.

– Ramovic ønsker å forlenge. Har dere snakket sammen om en forlengelse?

– Hva jeg eventuelt måtte snakke med spillerne om blir mellom oss.

– Dere har en stor stall nå inkludert spillere med kontrakt som er leid ut. Har noen fått beskjed om de er i LSKs videre planer?

– Vi har ikke snakket med noen om neste sesong.

Sead Ramovic er en matchvinner, men har også vært en del skadet i år. Den situasjonen vil åpenbart bli vurdert.

– Vi tar alt etter 1. september. Vi har jo spillere leid ut i Adeccoligaen. Det er moro at Nicolay Solberg (Sarpsborg) og Erik Midtgarden (Mjøndalen) scoret de to første målene i siste runde, sier Torgeir Bjarmann.

Artikkeltags