For der flaggskipet for lengst har påbegynt gullferden i Tippeligaen, er det mer enn sannsynlig at både LSK 2, LSK 3, Skeid og Ull/Kisa rykker ned et hakk. Det vil ikke være heldig for verken samarbeidsklubbene selv eller Lillestrøm.

Per dags dato er Lørenskog det eneste sunnhetstegnet i LSKs sportslige pool av samarbeidsklubber, og LSK-formann Per Mathisen liker ikke det han leser av tabeller hver mandag.

– Det er jo potensialet i disse klubbene som har gjort at vi har valgt dem ut, så vi ønsker jo at de skal holde et så høyt nivå som mulig. Men vi kan ikke hoppe av og på disse avtalene – samarbeidet både med Ull/Kisa og Skeid har vi et lengre perspektiv på. Jeg har tro på at begge reiser seg, Kisa kan gjøre det og berge plassen i høst også, tror Mathisen.

Oppvisningskampen på Jessheim stadion i går var et nytt bevis på at Ull/Kisa per dags dato er langt sterkere enn tabellsituasjonen skulle tilsi.

Lørenskog på gang

Av samarbeidsklubbene til LSK svinger det klart mest av Lørenskog om dagen. De lukter på den Adeccoliga-plassen som LSK gjerne ønsker at et lokalt lag sikrer seg. Og Åråsen-klubben har allerede avtaler med stortalentene Thomas Bergersen, Alper Göksu og Kristoffer Tokstad.

– Vi trenger et 1. divisjonslag, aller helst kanskje to, sier Mathisen.

Om Ull/Kisa som samarbeidspartner, ser formannen store muligheter i forhold til sterk befolkningsvekst og en ny fotballstadion i Ullensaker. Men alt blir litt tyngre om den andre halvdelen neste år befinner seg i breddefotballens rekker, 3. divisjon.

– De vil uansett komme tilbake, men det er ingen tvil om at det er vanskeligere å oppnå en samarbeidseffekt i motgang. Det blir lengre mellom talentene vi søker, og det blir vanskeligere å tilby dem noe. Men vi krisemaksimerer ikke situasjonen; blir vi mestere i Tippeligaen, er mye glemt, sier Mathisen.

Han minner også om at Brann leder serien, men at andrelaget deres ikke spiller i 2. divisjon.

Gode Ull/Kisa

Treningskampen i går mellom Ull/Kisa og LSK på Jessheim stadion ga både inntekter til hjemmelaget og ikke minst verdifull matching foran 2. divisjonsinnspurten.

Ull/Kisa holdt følge med tippeligalaget i 90 minutter, men levde også høyt på glitrende keeperspill av Olav Dalen og reservekeeper Martin Wiker. Derfor var det heller ingen grunn for trener Harald Fjeldberg til å være misfornøyd.

– Gutta gikk gratis motivasjon med så fin motstand, så dette ble en veldig verdifull treningsøkt. Etter at vi fikk et lite temposjokk i starten, er jeg veldig fornøyd med gjennomføringen til gutta, sa Fjeldberg, som nå har fokus på lørdagens uhyre viktige seriekamp mot Sarpsborg borte.

Fjeldberg fikk se Olivier Occean score for LSK allerede etter to minutter, men den kvikke kompetente duoen Kim Brenna og Eirik Soltvedt snudde oppvisningskampen for hjemmelaget før Pål Strand utlignet til 2-2.

– Vi var bare på 60-70 prosent av vår kapasitet, fastslo Tom Nordlie, som sendte far Tom Gulbrandsen og sønnen Fredrik innpå samtidig i 2. omgang!

PS! Fra og med 2009 kan reservelagene til eliteserieklubbene i fotball bli henvist til en egen serie. Det vil Divisjonsforeningen av 2002 foreslå.