Begge to kostet i overkant av sju millioner kroner, og duoen har også strekkene til felles. I går brøt Marius Johnsen sammen på trening igjen, tre uker etter at han ble skadet i treningskampen mot Sandefjord i sommerpausen.

En drøy time var gått av treningen da Johnsen skulle legge inn en liten spurt. Det neste som skjedde var at drikkeflaskene føk på sidelinja og de mange frammøtte supporterne på treningen hørte bare et brøl av sinne i garderobegangene.

Nå er spilleren trolig uaktuell for laget de neste to-tre ukene.

For tidlig

– Det er den samme strekkskaden på som har pådro seg i sommer, forsiden av låret, sier fysioterapeut Jørn Karlsen.

– Slapp dere han tilbake i trening for tidlig?

– I etterpåklokskapens lys er det jo for tidlig, kanskje vi burde tatt ham ut av trening tidligere. Dette er jo også andre gangen han slår opp skaden. Vi skal undersøke skaden nærmere, men det kan være tilbake til start. Synd, for vi hadde håpet å ha Marius klar til Strømsgodset-kampen, sier Karlsen.

Johnsen selv forlot Åråsen bakveien, tydelig skuffet og forbannet over det nye tilbakeslaget i Åråsen-karrieren. Spilleren kunne vært en verdifull tilvekst til et lag som sliter i motgang. Selv var han også optimistisk rett i forkant og trodde skaden var et tilbakelagt stadium.

– Det skjedde helt uten forvarsel i en spurt.

Som Simen

Venstrebacken fra Start har kun rukket en Tippeliga-kamp med LSK (Sandefjord borte). Også Simen Brenne fikk en lignende start på karrieren i LSK. Han ble skadet i andre serierunde mot Odd.

– Marius har hatt veldig lyst til å debutere i serien på Åråsen, så dette var synd for ham. Han var tiltenkt en plass i troppen mot Godset i morgen, nå får vi se an når han kan bli med neste gang. Déjà vu i forhold til hva vi opplevde med Brenne, sier Tom Nordlie.

Treneren mener at klubben har bygget Johnsen opp gradvis etter skaden, og at alle – inkludert Marius selv – mente han nærmet seg kampform igjen.

– Dette er et beklagelig uhell. Synd for gutten og synd for oss, sier Nordlie.