Spissen fra Elfenbenskysten, som er toppscorer med 11 mål på 12 kamper for EFYM i den hjemlige serien, brukte ikke lang tid på å få folk til å heve øyebrynene på sin første spilløkt i LSK. Han skubbet vekk langt større Anders Østli, før han dro av et par mann og la inn etter kun få minutter.

– Noe spesielt

20-åringen som kun snakker fransk er brakt til Åråsen av Atta Aneke, mannen som blant annet fikk Nosa Igiebor og Anthony Ujah til Åråsen.

Han mener Fofana er noe helt spesielt.

– For å si det slik. I og med at han ikke snakker engelsk, er det ikke hvem som helst jeg ville tatt med hit. Men Fofana er noe spesielt. I mine øyne er han den mest spennende spissen i Elfenbenskysten, Ghana og Nigeria, sier agenten til Romerikes Blad.

Han ønsker ikke å sammenlikne Fofana med eksempelvis Anthony Ujah.

– Det blir helt feil. Men jeg er sikker på at LSK har det apparatet som skal til for å få noe veldig spennende ut av ham

– Best

LSK har i sommer hatt brasilianeren Washington Silva, ghaneseren Nana Dadson og nigerianeren Ezekiel Thompson til det man kaller kartlegging på Åråsen. Sistnevnte reiser hjem i dag.

På trener Magnus Haglund høres det ikke akkurat ut som Fofana er til kartlegging.

– Nei, her er det snakk om en spiller som enten havner her eller i en annen europeisk klubb. For oss blir det «take it or leave it», sier han.

LSK-treneren er ikke i tvil om at ivorianeren er den beste spissen klubben har hatt på prøve.

– Uten tvil. Han har en veldig positiv utstråling, virker å ta ting kjapt. I tillegg virker det som han har høy fart og gode føtter.

Ivorianeren har en måneds visum i Norge. Haglund regner ikke med å bruke like lang tid på å bestemme seg,

– Det vanlige er to til tre uker. Det kommer sikkert til å ligge rundt dette her også.

Beskjeden

Fofana selv – med hjelp av fransktalende Mathis Bolly – vil ikke si så mye om sine egne ferdigheter.

– Folk får se meg selv, og gjøre opp sin mening. Men jeg takler de fleste situasjoner og kan score mål på mange måter. Men det er morsomt å høre at folk mener jeg er god.

I tillegg til rollen som bakromsspiss kan også afrikaneren bekle en kantrolle.

– Men det er spiss jeg primært er.