– Vi er fornøyd med den troppen vi har, men samtidig har vi sett etter en kantspiller som er litt annerledes enn de vi allerede har. I Erling har vi fått det, og det er vi veldig fornøyd med, sier LSK-trener Henning Berg.

I morgen reiser han til treningsleiren på La Manga med en komplett spillertropp med 23 friske spillere.

LES OGSÅ: Erling Knudtzon til LSK

Ville kjøpe i august

Den siste tilveksten i spillertroppen kjenner Berg godt fra tida i Lyn. Det var han som før 2007-sesongen hentet Ullern-gutten til hovedstaden.

I går hentet han 21-åringen for andre gang i sin trenerkarriere.

– Vi prøvde å hente ham til Åråsen allerede i august, men da fikk vi det ikke til. Nå lyktes vi, sier Berg.

Etter det RB-sporten kjenner til, måtte LSK betalte omkring én million kroner for å få ham ut av Lyn-kontrakten som varte ut 2010.

Overgangen blir i sin helhet betalt av LSK IInvest AS hvor LSK selv eier 17 prosent. I tillegg er det inngått en avtale med investeringsselskapet som gir klubben en del av overgangssummen den dagen han eventuelt blir solgt videre. Ingen på Åråsen vil kommentere innholdet i Knudtzon-avtalene.

– Det er en god avtale for klubben, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

Hva tror du om LSKs Tippeliga-sjanser i 2010? Hva synes du om troppen? Del dine tanker nederst i denne artikkelen!

– Gjennombruddskant

Knudtzon har spilt 66 tippeliga kamper for Lyn – mange av dem under Bergs ledelse. Ifølge LSK-treneren kan han spille både på høyre- og venstresiden på midtbanen.

– Han trives best på høyre, men han kan brukes på begge sider. Som type er han mer en gjennombruddskant enn innleggskant, sier Berg.

I går formiddag skrev Knudtzon under på en treårskontrakt med LSK. Han ser fram til å bli gjenforent med trener Berg, sportsdirektør Bjarmann og fysisk trener Geir Kåsene.

– Jeg har store forventninger til meg selv og til klubben. Lillestrøm er en klubb jeg håper å utvikle meg videre i. Jeg har tro på at LSK vil være med å dominere norsk fotball i årene som kommer, sier Knudtzon til Romerikes Blad.

Selv mener kantspilleren at han spilte sin beste sesong i Lyn under Henning Bergs ledelse.

OVERSIKT: Treningskampene!

Første trening i dag

– Jeg liker måten Henning vil spille fotball på og han har en lederstil som passer meg bra. Jeg vet hva han står for som trener. Det gir meg også en trygghet, forteller hurtigtoget.

Den gjennombruddshissige kantspilleren fikk bare høre positive ting om klubben da han forhørte seg med Lars Kristian Eriksen og André Hansen.

I dag deltar han på sin første trening med ny lagkamerater.

– Det blir spennende og jeg gleder meg til å komme i gang.