Gå til sidens hovedinnhold

«En egoistisk liten drittunge»

Artikkelen er over 7 år gammel

Marius Høibråten er selvkritisk etter at han skrev under for Stømsgodset.

Marius Høibråten lot magefølelsen avgjøre og tok kun hensyn til seg selv og sin egen utvikling da han valgte å skrive under for Strømsgodet.

Det er 18-åringen den første til å innrømme.

– Jeg forstår alle som ikke forstår valget mitt. LSK har satset på meg og gitt meg muligheten til å komme dit jeg er i dag, og jeg innser at jeg har gjort et merkelig valg. Men jeg har utelukkende tenkt på det som jeg mener er best for meg. I denne saken ser jeg på meg selv som en egoistisk liten drittunge, sier Høibråten.

Les også: RB MENER: La dem bare gå

– Spennende Deila-samtale

Han har flere ganger siden LSK-forhandlingene startet i april vært nær ved å signere på en ny kontrakt med Åråsen-klubben, men uten at penn ble festet til papir.

Denne uka ble det kjent at han hadde signert for gulljagende Strømsgodset. Fet-gutten trekker fram flere faktorer som i sum gjorde at han følte Godset var det beste for ham.

– Samtalen jeg hadde med Ronny Deila var spennende, og mitt inntrykk er at de er flinke med unge spillere i Godset. I tillegg har de ingen venstrebeinte midtstoppere i sin stall. De har også sitt andrelag i 2. divisjon, mens LSK bare har 3. divisjon, sier Høibråten.

Selv om ønsket om spilletid på øverste nivå har vært ett av de viktigste argumentene for den unge midtstopperen, er han forberedt på at det vil bli mange kamper på andrelaget også i Drammens-klubben.

– I LSK har jeg fått mer spilletid enn de fleste på min egen alder, og jeg har derfor ingenting å klage på i forhold til LSK. Konkurransen om plassene i Godset er enda tøffere, og jeg er klar over at det blir vanskelig å få mye spilletid i starten. Jeg vet også at jeg snakker mot meg selv når jeg sier dette.

Tøff konkurrent i Kippe

– Hvilken plan er du blitt forespeilet i Strømsgodset?

– De ser for seg at jeg skal være en tredje midtstopper som skal konkurrere med Kim André Madsen og Jørgen Horn, sier Høibråten.

– Og hva ble du forespeilet i LSK?

– I LSK skulle jeg konkurrere med Frode Kippe om den venstre midtstopper-plassen og være backup på venstrebacken.

– Hva opplever du som forskjellen på de to planene?

– Planene var gode for meg i begge klubbene.

– Fryktet du konkurransen med Kippe mer enn Horn/Madsen?

– Det er tøft begge steder. Men jeg mener Frode Kippe har vært LSKs beste spiller denne sesongen. Slik jeg vurderer det kan han være like god i hvert fall i to år til. I den formen han er i vil det bli tøft å ta steget for meg. Godset skal spille mange kamper neste år med europacup i tillegg til serie og cup, og derfor håper jeg å få flere sjanser.

– Kippe er betydelig eldre enn både Horn og Madsen, og om to år er du 20 år. Da kunne stopperplassen vært din i 15 år?

– Jeg ser poenget, men jeg tok det valget som jeg tror er det beste for meg.

Ferdigspilt i LSK

Høibråten har allerede avsluttet jobben som LSK-spiller. Han nåværende kontrakt med Åråsen-klubben går ut 31. oktober. Likevel har han både trent og spilt ferdig i LSK.

– Siden kontrakten min går ut om noen dager, så ble vi enig om at det var best å avslutte med en gang. I tida framover skal jeg trene litt med Strømmen og litt med Strømsgodset før jeg flytter permanent til Drammen fra 1. januar, sier Høibråten.

Kommentarer til denne saken