«El Gundo» herjet i Spania

TOMÅLSSCORER: Tore Andreas Gundersen fant endelig veien til nettet i Spania. Spissen scoret LSKs to første mot Algeciras. FOTO: MORTEN SVESENGEN

TOMÅLSSCORER: Tore Andreas Gundersen fant endelig veien til nettet i Spania. Spissen scoret LSKs to første mot Algeciras. FOTO: MORTEN SVESENGEN

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Tore Andreas Gundersen ble døpt om til «El Gundo» i løpet av 90 minutter på den spanske sydkysten. Flisa-gutten scoret sine to første for vinteren.

DEL

LSK-spissen var banens gigant. Han scoret to mål og vant nesten alle dueller mot litt mer kortvokste spanjoler. Av LSK-delegasjonen på tribunen i Algeciras ble han umiddelbart døpt om til «El Gundo».

For Gundersen betydde det mye at han endelig fant veien til nettet etter en målløs vinter.

– Det føles ekstremt deilig. Jeg har ventet på dette lenge nå. Endelig så sitter dem. Jeg kom til mange sjanser i dag også, så jeg er veldig fornøyd, sier Tore Andreas Gundersen.

Fire sjanser – to mål

Gundersen startet kampen som venstrekant – en posisjon han kjenner godt fra tida i Kongsvinger. Onsdag var han frisk og god fra start på venstresiden og allerede etter fem minutter hadde han en stor mulighet da han tok ned ballen i feltet, vendte og skjøt. Dessverre gikk skuddet over mål.

Den neste sjansen etter 41 minutter brant han ikke. Simen Brenne spilte han flott fri istedenfor å skyte selv. Solungen fikk med seg ballen og hamret den inn med venstrebeinet.

Et par minutter senere kunne han doblet ledelsen, men det våte underlaget snøt han for en god avslutning.

Etter at spanske Algeciras hadde utliknet, var det igjen Gundersen som var på rett sted til rett tid. Den storvokste spissen satte hodet til Bjørn Helge Riises gode frisprak og ballen gikk inn via tverrliggeren.

– Jeg burde kanskje scoret fire mål i dag, men er godt fornøyd med uttellingen, sier tomålsscoreren.

Nær serielaget

Selv om motstanderen Algeciras ikke holdt Tippeliga-nivå, viste U21-landslagsspissen med sin innsats både som både kant og senere midtspiss at han har tatt et langt steg i riktig retning i utviklingen.

Selv om både Magnus Myklebust og Olivier Occean trolig rekker seriestarten, er han nå en høyaktuell startmann mot Tromsø i serieåpningen om halvannen uke. Det har ikke 22-åringen noe i mot.

– Jeg skal jobbe godt på trening og ta de mulighetene jeg får, så får vi se hva Tom sier, sier Gundersen med et smil om munnen.

Slik har LSK gjort det i vinter!

Slik spilles Tippeligaen!

Artikkeltags