Eksperthjelp er siste håp

RÅDVILL: Simen Brenne biter i trøya av skuffelse. Han er bare en i LSK som          ikke har svar på hvorfor laget er havnet i alvorlig trøbbel. FOTO: TOM GUSTAVSEN

RÅDVILL: Simen Brenne biter i trøya av skuffelse. Han er bare en i LSK som ikke har svar på hvorfor laget er havnet i alvorlig trøbbel. FOTO: TOM GUSTAVSEN

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

(LSK – Vålerenga 0-3). Tom Nordlie er rådvill. Han håper eksperthjelp i LSK kan være med å løse problemene. Diskusjoner med Tom Lund er i gang.

DEL

– Jeg har snakket med Tommy. Vi er stort sett enige i det meste. Nå handler det om å finne tilbake til hvordan vi skal opptre, sier Tom Nordlie.

– Hva har vært det viktigste i samtalene deres?

– Blant annet om sentral midtbanespiller og hvordan motsatt ving av der vi angriper skal opptre. Jeg tror Tommy har mye å bidra med, og håper han kan være med å bidra til at vi kommer ut av den situasjonen vi er havnet i.

Simen Brenne så ingen løsning.

– Dette var vel ikke noe bedre enn sist. Jeg ser ingen annen mulighet enn at vi må jobbe hardt for å komme ut av det, sa han.

VI FULGTE KAMPEN: Les referatet!

Ensomme Occean

LSK-treneren har ei hel pakke å ta tak i av problemer som må løses. At Olivier Occean var overlatt til seg selv helt alene med Vålerengas midtstoppere Kjetil Wæhler og Dan Thomassen, er ett av de mest alvorlige.

– Vi spilte ham opp med for liten vinkel, og med for høye baller, mens vi sjelden maktet å vende spillet, slik at han kunne komme rettvendt.

Selv kunne Ollie gi få forklaringer på hvorfor han ikke kommer til sjanser for tida. I går skapte han ingen.

– Jeg kan gjøre det, selv om jeg er alene, og når jeg er i form. Hvorfor det skjer som det gjorde i denne kampen, har jeg ikke noe godt svar på. Jeg håper Tom kan finne ut av det, sa Ollie.

LSK-treneren nekter å ta store diskusjoner om feilene laget har gjort, men vil heller være løsningsorientert.

– Vi har en kollektiv utfordring, der vi både må ta tak i vårt defensive og vårt offensive spill, samtidig som den mentale biten må tas tak i.

– Så du i det hele tatt igjen noe av de forbedringene du snakket om etter tapet mot Stabæk?

– Jeg synes vi beholdt posisjonene bedre før pause. Vi brukte noe bedre tid med ballen, men et Vålerenga-lag som lå lavt og kompakt ga oss vansker.

LES OGSÅ: RB-sportens børs fra Vålerenga-kampen

Tåler ikke baklengs

Et stort problem, i tillegg til alle de andre, er at LSK ikke ser ut til å tåle baklengsmål. Da faller laget sammen.

– I fjor var vi landets beste lag på dødball imot. Denne gangen slapp vi inn to mål etter frispark og corner, i tillegg til straffesparket.

– Hvordan skal du løse det?

– Vi må få tilbake selvtilliten i spillergruppa. Det er kanskje det mest arbeidskrevende.

Men det er bare ett av mange spørsmål som stilles til dagens LSK:

  • Ingen ser ut til å mestre teknikken i høyt tempo på norske vårbaner.

Vingspillet er fortsatt totalt fraværende. I går forsvant også de gode innleggene fra Karim Essediri, når han endelig fikk sjansen fra start.

En midtbane som ikke makter å støtte opp under et angrepsspill, som skaper overtall i motstandernes straffefelt.

– Jeg vet at vi kommer til å få mye kritikk når vi bare har ett poeng etter tre kamper. Det må vi tåle, og jobbe videre med det vi tror på. Vi må tenke på hva vi skal gjøre, ikke hva som er gått galt så langt, sier Tom Nordlie.

Artikkeltags