Dømt til evig bunnkamp

FLAGGET: Olivier Occean tror han har gjort 1-0, men i bakgrunnen har assistentdommer Steinar Holvik vinket for offside. TV-bildene etterpå viste at dommerassistenten tok feil. FOTO: ROAR GRØNSTAD

FLAGGET: Olivier Occean tror han har gjort 1-0, men i bakgrunnen har assistentdommer Steinar Holvik vinket for offside. TV-bildene etterpå viste at dommerassistenten tok feil. FOTO: ROAR GRØNSTAD

Artikkelen er over 10 år gammel

Olivier Occean skjønte ingenting da målet hans ikke ble godkjent. Bildene etterpå viste også at assistentdommeren aldri skulle vinket for offside.

DEL

Les kampreferatet her!

Det var klasse over både Occeans heading og Simen Brennes innlegg. Og hadde assistentdommer Steinar Holvik gjort jobben sin, ville målet gitt LSK en drømmestart på Ullevaal med 1-0 etter 20 minutter.

– Jeg var sikker på at det var mål. Da jeg så flagget skjønte jeg ingenting, sier Occean.

Da han så opp på storskjermen og fikk sett reprisen, skjønte han ikke noe mer.

– Helt uforståelig, og veldig uheldig for oss. Det hadde vært noe annet å få ledelsen, sier LSK-spissen.

Se tabellen her!

Dommeren måtte blåse

Dommer Kjell Alseth beklager dersom bildene viser at assistenten hans gjorde feil.

– Jeg kan overprøve min assistent, men da må jeg stå på linje selv. Da han vinket hadde jeg ikke noe annet å gjøre. Forhåpentlig var det offside. Hvis det er tilfelle at tv-bildene viser noe annet, er det beklagelig, sier Alseth.

Dommer Alseth straffet Occean hardt flere ganger i kampen. Blant annet da han vant duellene med Lyn-stopper Mads Dahm og fikk frispark mot seg.

– Det var absolutt ingenting, sier Occean.

Synd for kanadieren at Alseth blåste i den situasjonen som liknet på den som sørget for 1-0 i cupfinalen i fjor høst. Uten fløytesignalet ville trolig LSK-spissen kommet gjennom alene med keeper.

LES MER: Børsen fra Lyn-LSK!

Nok store sjanser

Uansett om dommertrioen straffet Occean hardt, hadde LSK nok av muligheter til å score mål på Ullevaal - mot et for dagen ungt midtforsvar hos Lyn.

Men foran mål ville det seg ikke.

Occean hadde flere muligheter hvor marginene ikke var med ham. I tillegg sløste både Simen Brenne, Steinar Pedersen, Dan Fellus og Tore Andreas Gundersen bort scoringsmuligheter.

– Jeg er fornøyd med mye av det vi presterte, men spillerne var litt for hete i avslutningssituasjonene. Vi kunne definitivt fått med oss noe herfra. Det gledelige er at vi skaper mange sjanser, sier LSK-trener Erland Johnsen.

Tapte terreng

Dommernes feil og LSKs sjansesløseri betydde til slutt at LSK hadde misbrukt muligheten til å spille seg inn i haugen med lag midt på tabellen.

Med den seieren et ungt midtforsvar hos Lyn bød opp til, ville LSK vært en del av midtsjiktet på tabellen med fire opp til Bodø/Glimt på en 4. plass. Isteden endte LSK søndagskvelden 9 poeng bak Lyn på 4. plassen - med fire poeng opp til Strømsgodset på 10. plass.

Og da ble den viktigste beholdningen fra serierunden at Aalesund og Molde tapte - og at Ham-Kam bare tok ett poeng mot erkerivalen Vålerenga.

Det betyr at LSK i hvert fall ikke kom dramatisk nærmere bunnen. Og på Åråsen i august 2008 er det faktisk det aller viktigste.

Slik spilles Tippeligaen!

Hvem blir årets spiller i LSK?

Se hvem som scorer LSK-målene!

Hvem slår målgivende pasninger i LSK?

LSK-spillernes kort i år!

Artikkeltags