Gå til sidens hovedinnhold

– Det var Anthonys eget valg

Artikkelen er over 10 år gammel

LSK og Anthony Ujahs agent kjenner seg ikke igjen i utpressingspåstandene som er kommet etter at LSK-spissens overgang til spanske Mallorca gikk i vasken.

På en uoffisiell side til den spanske toppklubben meldes det at overgangen strandet fordi LSK presset prisen opp i timene før overgangsvinduet stengte ved midnatt.

Mallorca sin visepresident skal også ha uttalt at han ikke har opplevd maken ved sine 35 år i gamet.

LSK-spiss Anthony Ujah var mandag på plass i Spania i forbindelse med en overgang til Mallorca. Ved midnatt ble det imidlertid klart at det ikke ble noen avtale.

– Anthonys valg

Påstandene om utpressing avviser Ujahs norske agent Atta Aneke overfor Romerikes Blad.

– LSK har opptrådt helt eksemplarisk. Til slutt var det Anthonys valg at han heller ville fortsette i LSK, og at Real Mallorca neppe var det rette for ham akkurat nå.

– Hva var grunnen til det?

– Selv om han ville tjent mer penger i Spania, fikk han en følelse av at klubben hadde problemer med økonomien. Han har det trygt og godt i LSK, og tenkte at en ny sesong på Åråsen vil være det rette. Atta Aneke skjønner også LSKs tvil rundt det økonomiske.

– Når en ikke kan vise fram en bankgaranti er det grunn til å tvile.

– Du står bak overgangene til LSKs afrikanske spillere. Hva tenker du om dette nå?

– Jeg tror Anthony gjorde det riktige. Jeg er overbevist om at han og Nosa Igiebor har godt av en sesong til i Norge. Men jeg er også sikker på at de vil bli solgt seinere, kanskje etter dette året. Og da kan fort enda bedre klubber med god økonomi komme på banen, sier Atta Aneke.

– LSK presset ikke

LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann ikke kjenner seg heller ikke igjen i påstandene fra Spania.

Han hevder på sin side at overgangen strandet fordi Mallorca ikke klarte å framskaffe de nødvendige bankgarantiene romerikingene ba om.

Den spanske klubben er satt under administrasjhon og fikk heller ikke delta i Europacupen denne sesongen på grunn av heller skakkørt økonomi.

– Forhandlingene ble ført i en hyggelig og positiv tone hele veien. Da Anthony reiste mandag morgen var vi mer eller mindre enige om den totale overgangssummen, men detaljer gjensto. Den klart viktigste av dem for oss var en bankgaranti, sier Bjarmann til RB.

Sportsdirektøren hevder de ikke forsøkte å presse opp prisen i går kveld.

– Selve overgangssummen var ikke noe tema i går. Det gårsdagen gikk med på var å forsøke å få fram bankgarantien. Vi prøvde i det lengste og var i kontakt med dem til sent i går kveld, men vi følte risikoen ble for stor og at spanjolene som også har investorgrupper i ryggen kunne ha framskaffet denne garantien, sier Bjarmann.

Ujah ikke misfornøyd

Torgeir Bjarmann har vært i kontakt med Anthony Ujah selv og han venter ikke å få en spesielt misfornøyd spiller på trening i morgen.

– Det virker på Ujah som han synes dette var helt greit. Han forhandlet selvfølgelig separat med Mallorca om sine betingelser og de var ikke en del av våre forhandlinger, men jeg fikk klart inntrykk av han at han synes det var helt fint å fortsette karrieren i Lillestrøm litt til.

Det uoffisielle nettstedet hevder at overgangssummen klubbene opprinnelig var enige om skal ha vært 1 million pund. Til dette har Bjarmann følgende kommentar:

– Det er tydelig at det er et uoffisielt nettsted. Vi forhandlet i Euro, det er alt jeg vil si om den saken, humrer han.