Gå til sidens hovedinnhold

Det lysner på Åråsen

Artikkelen er over 6 år gammel

LSK-leder Heidi Scheie sier klubben fortsatt har en stor jobb igjen å gjøre. Men hun innrømmer at det ser langt lysere ut enn det gjorde i juli.

– I starten av juli trodde jeg ikke vi ville klare dette. Da så det mørkt ut. Nå ser det betydelig lysere ut, men vi er ikke i mål. Mye jobb gjenstår for å redde klubben, sier Heidi Scheie.

LSK-lederen ønsker ikke å gå i detalj på hva som har skjedd de to siste månedene som har løst de kortsiktige problemene.

– Det fantastiske engasjementet gjennom #VIERLSK har selvfølgelig hjulpet oss veldig. I tillegg har vi fått på plass andre ting som jeg foreløpig ikke kan si noe om, sier LSK-lederen.

LES MER: LSK trenger akutt sommerhjelp!

LES MER: LSK må kutte 20 millioner!

BAKGRUNN: 10 år med håp, tro og altfor stor risiko!

KOMMENTAR: «LSK har ALLTID manglet penger»!

Mangler flere millioner

Scheie puster derfor langt lettere enn hun gjorde ved inngangen til sommeren. Men foreløpig jubler hun kun over de sportslige resultatene.

– Vi er kjempefornøyd med den jobben som er gjort sportslig, og vi håper de gode resultater fortsetter utover høsten. Men uavhengig av det, så har vi en stor jobb foran oss. Vi mangler fortsatt flere millioner for å få betalt regningene våre, sier Scheie.

Forslag til kommunen

Det er fortsatt klubbens eiendomsutfordringer som bekymrer LSK-lederen mest.

– Vi har ingen løsning verken på LSK-hallen eller våre egne lokaler som vi ønsker å leie ut. Dette jobber vi videre med, sier hun.

I nær framtid vil klubben legge fram saken til behandling i Skedsmo kommune.

– Vi vil legge fram et forslag til løsning som vi mener vil være en god løsning både for kommunen, oss og alle andre fotballklubber i Skedsmo, sier Scheie.

Sportslig ramme klar

LSK-styret har i prosessen vært opptatt av at klubben primært skal drive med fotball.

De er også opptatt av å ha et godt fotball-lag i 2015, og sportsdirektør Torgeir Bjarmann har fått tildelt rammene for det sportslige budsjettet i 2015.

– Torgeir vet hvilke rammer han i utgangspunktet har, men inntil vi har full oversikt er det mulig at de kan bli endret, sier LSK-lederen.

Etter det RB-sporten kjenner til er årets sportslige budsjett på 40 millioner kroner. I 2015 disponerer trolig sportsdirektøren rundt 30 millioner kroner.

Sponsoraksjonen nær tre millioner

#VIERLSK kommer til å pryde LSK-drakta resten av sesongen.

– Det er helt uaktuelt å fjerne #VIERLSK fra drakta nå. Det er vår hovedsponsor ut dette året uansett. Men vi jobber for å skaffe nye samarbeidspartnere, deriblant hovedsponsor for 2015. Vi er i dialog med en aktør, og det kan også komme flere, sier markedsdirektør Robert Lauritsen i LSK.

Sponsoraksjonen som ble startet i før seriestart har så langt gitt 2.859.861 kroner.

Det betyr at det nå er igjen drøyt én million for å nå målet om fire millioner kroner.

Kronerullingen som ble satt i gang i forbindelse med kvartfinalen ga LSK 401.128 kroner.

I dag starter LSK en ny auksjon på Facebook som skal gi klubben nye inntekter.

– Vi skal auksjonere bort varer verdt 700.000 kroner, sier Lauritsen.

Se LSK-magasinet før avspark mot Haugesund:

Her kan du se sesongstarten på «Bak Mål»:

Kommentarer til denne saken