– Det lukter bunnstrid

HENGEHODER: At Frode Kippe og Steinar Pedersen hang med hodet etter nok et tap poengtap i sluttminuttene er til å begripe. Men skal LSK snu trenden må en nødt til å glemme de tapte slag så raskt som mulig. FOTO: SCANPIX

HENGEHODER: At Frode Kippe og Steinar Pedersen hang med hodet etter nok et tap poengtap i sluttminuttene er til å begripe. Men skal LSK snu trenden må en nødt til å glemme de tapte slag så raskt som mulig. FOTO: SCANPIX

Artikkelen er over 5 år gammel

(Molde–LSK 3–2). Når du sitter igjen med to poeng på tre kamper som kunne gitt ni, er LSK i en situasjon som fort kan bli selvfor- sterkende.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Kommentar, Per Kristian Torvik

Kanskje må det spilles 10, og ikke bare fem, kamper i årets Tippeliga før en kan regne med at den blir tilnærmet normal.

Men LSK har havnet uansett i en posisjon som krever en seier for at tabellplasseringen i løpet av uker ikke vil bli betegnet som kritisk.

Det minner om 2009, da laget hadde fire poeng på de ni første kampene. Med 2–1 seier i den 10. mot hjemmesterke Strømsgodset skapte det selvtillit nok til å heve laget gjennom resten av sesongen. Trepoengeren i Drammen ble fulgt opp av en serie med bare ett tap på de åtte neste.

Når LSK er bedre enn Rosenborg og Vålerenga og har seieren i lomma til fem minutter gjenstår i Molde, holder det ikke lenger å skylde på at laget er nytt og spillerne må bli bedre kjent.

Det nytter ikke å slå seg til ro med at poeng, godt spill og LSK som et lokomotiv er nært forestående. En må gå ut og vise det.

Hva tenker du om starten LSK har hatt? Del dine tanker nederst i denne artikkelen!

Ga bort midtbanen

De første 20 minuttene på Aker stadion la LSK press på hjemmelaget og var nær ved å ta ledelsen da Palmason banket ballen i tverrliggeren.

Derfra og omgangen ut ga LSK fra seg initiativet, lot Magnus Wolff Eikrem få altfor stort rom sentralt og dominere midtbanen. Gang på gang fant han medspillere med presise pasninger.

Daniel Claude Angan ga Frode Kippe mer enn nok å bestille i dueller en mot en.

Men da han sendte Molde i ledelsen, dro han nytte av å ha stått i offside i trekket foran og skulle vært avblåst.

Det er også typisk for et lag som sliter. Flaks er oftest noe en gjør seg fortjent til.

Defensive problemer

Når avstandene på midtbanen blir store og motstanderen upresset får lov til å bygge opp sitt spill, blir trøkket mot forsvaret vanskelig å takle.

Temposvakhetene bakover ble også synlige, der flere av spillerne ikke hang med på farten.

Palmasons brassescoring og Frode Kippes heading i hjørnet på dødball, ga likevel LSK et berettiget seiershåp. Men det holdt ikke helt inn denne gangen heller, da Molde satte inn innbyttere med friske bein og gjennombruddskraft.

SE OGSÅ: LSK-børsen mot Molde!

KOMMENDE KAMPER: Terminlista 2012!

Nødløsning

Fredrik Gulbrandsen sitter fortsatt hjemme med skade. Luke Rodgers måtte gi seg på trening i helgen, mens Björn Bergmann Sigurdarson heller ikke var kampklar.

Mathis Bolly er fjerdevalg, en nødløsning på topp som ikke har den kraften som trengs til å bryte gjennom.

Når medspillerne heller ikke maktet å gi ham de rette pasningene for å utnytte sin store hurtighet, kom ballen altfor ofte fort tilbake mot LSKs forsvar igjen.

Da en begynte å tro at ledelsen kunne holde helt inn, greide laget ikke å stå i mot.

Etter helgens kamper hadde en ekspert funnet ut at 14 dommertabber så langt i år var direkte kampavgjørende.

Den 15. kom da Molde tok ledelsen i går. Det er et alvorlig tankekors for den norske dommerstand.

For LSKs del er det bittert å bli offer for dommersvikt både mot Rosenborg og Molde. Men det må en bare glemme.

Nå er laget nødt til å reise seg og slå Strømsgodset på Åråsen lørdag.

Artikkeltags