Magnus Haglund brukte lang tid på å bestemme seg for om han skulle fortsette i Lillestrøm. Svensken, som kom fra Elfsborg for snart to år siden, hadde tilbud fra tre klubber i hjemlandet. På spillermøtet før dagens kamp mot Tromsø fortalte han spillergruppen at han blir på Åråsen i ett år til med opsjon på ett til.

Haglund veide de fire tulbudene han hadde, inkludert LSKs, opp mot hverandre og falt ned på at han og familien ville bli på Romerike.

– Jeg er svensk og har en familie. Da ville det blitt lett å bo i hjemlandet og jeg hadde tilbud fra svenske klubber med bedre økonomi og bedre rammebetingelser enn LSK. Men jeg ble fristet av den herlige spillergruppen og jeg trives godt i klubben. Jeg har tro på den gjengen jeg jobber med, forteller Haglund til rb.no.

WEB-TV: Se høydepunktene fra kampen her!

Fått mye energi

40-åringen som i fjor førte Lillestrøm til en 9. plass i sin første sesong ved roret, kan før laget til maksimalt en 7. plass i år. Men det er den spillemessige utviklingen svensken mener å se, som trigger han til å ville jobbe videre med spillergruppen.

– Hvis vi fortsetter å jobbe godt i vinter kan vi få en fin neste sesong. Jeg har fått mye energi av den positive utviklingen jeg har sett på banen. Jeg har lyst til å jobbe med dette i ett år til. Vi begynte på et lavt nivå da jeg kom. Så har vi tatt et steg i år, og så må vi ta et nytt steg neste år. Så får vi se hvordan det ender opp. Tabellmessig har vi ikke fått det fullstendige gjennombruddet, men det finnes potensiale i laget til å score flere mål etter godt spill. Jeg har fått mye feedback på at vi spiller bedre fotball nå. Det er lett å se at vi har blitt bedre spillemessig i løpet av sesongen, sier Haglund, som fikk se sine gutter sikre plassen i eliteserien og sørge for at Lillestrøm spiller på det øverste nivået for 40. sesong på rad neste sesong.

LIVE: Vi fulgte LSK-Tromsø her!

Respekt for valget

Petter Vaagan Moen brant en stor sjanse like etter pause og kunne ha utliknet for vertene. Iste det for ble det Bjørn Helge Riise som ble den store helten med sine to scoringer.

Midtbanespilleren var glad for nyheten om at han får ha samme trener også neste sesong.

– Det står respekt av avgjørelsen hans når han nå signerer ny kontrakt. Det tyder på at han har tro på det vi driver med her i Lillestrøm. Jeg tror vi kan få en en kanonsesong neste år, spår Vaagan Moen.

Frode Kippe synes ikke LSK har fått ut det laget er godt nok for denne sesongen, men er sikker på at Haglund er rett mann også videre.

– Magnus har utviklet spillet vårt. Jeg synes potensialet vårt er høyere enn det vi har fått ut. Ci har utviklet oss fra fjoråret, men har fortsatt litt å gå på. Det var i hvert fall godt å berge plassen og ikke minst få en seier. Hadde vi tapt ville vi ligget utsatt til og det hadde ikke sett bra ut, mener kapteinen.

Snart to sesonger

LSKs sportsdirektør, Torgeir Bjarmann, fikk beskjeden søndag formiddag. Han var glad for avgjørelsen Haglund hadde tatt da rb.no snakket med han før søndagens hjemmekamp mot Tromsø.

– Vi har en viktig kamp mot Tromsø i dag hvor vi håper å sikre den 40. sesongen på øverste nivå. Når det er i orden, håper vi at kontinuiteten på trenersiden skal gis oss bedre resultater neste sesong, sier Bjarmann.

WEB-TV: Se LSK-magasinet før Tromsø-kampen!