Gå til sidens hovedinnhold

Den nye Grodås

Artikkelen er over 13 år gammel

Frode Grodås fikk i oppdrag å finne "den nye Grodås". Nå er jakten over. LSK tror André Hansen (18) kan bli klubbens neste storkeeper.

Hansen har skrevet under en treårskontrakt med LSK – gjeldende fra 1. februar – men 2008-sesongen skal han spille i samarbeidsklubben Skeid. LSK har fulgt stortalentet i snart ett år før kontrakten ble signert denne uka.

– Jeg fikk en skikkelig aha-opplevelse. Vi har sett på mange norske keepertalenter, men ingen har matchet det vi har sett i André. Godt forberedt, fantastiske holdninger og meget bra teknikk, er skussmålet fra Frode Grodås, LSK foreløpig siste norske førstevalg mellom stengene.

Sirkel

Han kom selv til Åråsen som tenåring på 1980-tallet. Over 20 år senere er på mange måter sirkelen sluttet når Grodås selv er så sentral i jobben med å skaffe sin egen etterfølger.

I mellomtiden er det utlendingene Magnus Kihlstedt, Emille Baron, Heinz Müller og Otto Fredrikson som har vært førstekeepere.

– Dette minner litt om måten Frode kom til klubben på, mener manager Jan Åge Fjørtoft.

– Samtidig er dette det første beviset på samarbeidet mellom Skeid og oss. André vil stå i Skeid i 2008 og ventelig også på G19-landslaget. Da vi startet denne talentjakten, var målet at vi skulle bygge opp vår neste storkeeper selv. Vi har kikket på mange og tatt oss god tid, sier Fjørtoft om prosessen.

Denne sesongen vil 18-årige André, som er avgangselev på idrettslinja ved Bjerke Videregående Skole på Linderud, trene med LSK en gang i uka fram til sommeren og etter endt skolegang trolig oftere.

TV2-ros

– Jøss, er du høyere enn meg også? utbrøt Frode Grodås da Romerikes Blad samlet "den gamle og nye" til fotoseanse etter onsdagens trening i storhallen.

– 1,88 og det vet jeg for jeg har akkurat vært på sesjon, svarte Hansen, som allerede stortrives i sin nye klubb.

– Det er deilig å vite at kontrakten med LSK er i boks. Nå kan jeg konsentrere meg på å yte maks for Skeid samtidig som jeg har tryggheten med LSK-avtalen i bakhodet. Å trene under Frode er et enormt pluss. Han har masse kunnskap og presser oss keeperne på hver trening, sier Hansen.

TV2-kommentator Morten Langli trente Hansen i Bjerkealliansen i tre sesonger fra keeperen var 14 til 16 år. Han mener tenåringen fra Veitvet har hatt en rivende utvikling hele veien.

– Målbevisst type, passe gal og med et voldsomt tilslag på kula, melder Langli, som også har en tilleggsbeskrivelse på talentet:

– Dessuten liker jeg at han ser ut som en keeper. Når en person kommer inn i et rom, skal du skjønne at han er keeper – litt sånn Heinz Müller var, sier Morten Langli.