Gå til sidens hovedinnhold

De må ned i lønn

Artikkelen er over 7 år gammel

LSK-spillerne er blitt presentert et forslag om både kutt i fastlønn og i bonusordninger. De mener forslaget er altfor høyt.

Det er fra før kjent at Åråsen-klubben må kutte rundt fire millioner kroner i den sportslige delen. I tillegg er det et uttalt mål fra klubbledelsen å unngå både spillersalg eller andre ting som kan påvirke de sportslige resultatene.

Spillerne har nylig et forslag som innebærer kutt på fastlønn og bonusordninger for denne sesongen. Også administrasjonen og støtteapparatet i den sportslige delen vil bli rammet av nedskjæringene.

– Vi har fått et forslag jeg oppfatter som et slags førsteutkast. Det innebærer både kutt av fastlønn og bonuser, men jeg vil ikke gå inn på hvor store de er. Men jeg kan si at vår reaksjon, er at forslaget er vel voldsomt, sier Erling Knudtzon.

Han er spillernes tillitsmann og den som uttaler seg på vegne av hele gruppa. Fagforeningen NISO har også vært på Åråsen og hatt møte med spillerne.

– Vi er jo løsningsorienterte. Vi synes det er veldig synd at klubben har satt seg selv i denne situasjonen. Folk har allerede måttet gå. Da er det alvor.

Knudtzon tror det hele vil ende med individuelle løsninger. De lønnsmessige forskjellene i LSK-laget er veldig store.

– Det er klart at det er mye vanskeligere for enkelte å kunne ta et lønnskutt enn andre. Det går jo på spillernes situasjon utenfor banen, i tillegg til at man har store variasjoner i forhold til hvor mye folk tjener.

Han vil ikke si for mye om han ser for seg at kuttene vil prege det sportslige.

– Penger er ikke alt, men det er vanskelig å se for seg topp fem, slik situasjonen er nå. Det er ikke fordi vi ikke har en spillergruppe som er kapabel til en slik plassering, men et kutt på fire millioner av den sportslige satsingen er jo ikke akkurat forenelig med slike ambisjoner.

Materialforvalter og klubblegende Per Svendsen uttalte for snart to uker siden at man burde vurdere å selge stadionnavnet. Knudtzon følger den tankegangen.

– Jeg vet at Åråsen er hellig for mange. Men samtidig er vi nå i en situasjon som er kommet altfor langt.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann vil ikke gå inn på hva man konkret ser for seg å gjøre.

– Vi jobber med forskjellige løsninger for å gjøre noen besparelser. Det er jo et tidspress inne i bildet. Det, og at vi allerede har gjort betydelige kutt etter 2013-sesongen, gjør det ekstra utfordrende. Hvilke tiltak som gjøres ønsker jeg ikke å gå inn på, men jeg opplever at vi er i positiv dialog i den sportslige delen, sier han.

LSK møter Sarpsborg 08 i LSK-hallen lørdag. Den kampen kan de se direkte på rb.no fra 14.00.

Se sammendrag av LSK-Häcken her:

Kommentarer til denne saken