Casual nekter å akseptere besøksforbud

SLÅSSING: Under en cupkamp mellom Grorud og LSK våren 2013, dukket det opp en casuals-gruppering fra Vålerenga, hvorpå det hele utartet til håndgemeng.

SLÅSSING: Under en cupkamp mellom Grorud og LSK våren 2013, dukket det opp en casuals-gruppering fra Vålerenga, hvorpå det hele utartet til håndgemeng. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I forrige uke ble den antatte lederen i «Sportsklubbens Fineste» ilagt besøksforbud på Åråsen, alle bortebanearenaer og samtlige steder med skjenkebevilling i Skedsmo kommune på dager Lillestrøm spiller fotballkamp. Nå anker han til Høyesterett.

DEL

Politiet mener 23-åringen er en versting når det kommer til slagsmål mellom såkalte casuals – fotballsupportere

Ifølge politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt er årsaken til at politiet vil ha besøksforbudet for kjernemedlemmene i Sportsklubbens Fineste (SKF) å bevare sikkerheten til vanlige folk som ferdes i gatene når LSK spiller kamp.

I første rettsrunde fikk politidistriktet ikke støtte i Nedre Romerike tingrett, men Eidsivating lagmannsrett kom til motsatt slutning i forrige uke.

Nå anker imidlertid SKF-lederen saken til Høyesterett, skriver NRK.

Henrik Bliksrud, 23-åringens advokat, mener lagmannsretten har tolket loven om besøksforbud feil.

– Vi inngir en videre anke til Høyesteretts ankeutvalg. Vi er uenig i lagmannsrettens forståelse og tolkning av den aktuelle bestemmelsen, sier Bliksrud til NRK.

Forsvareren sier hans klient ikke er fornøyd med lagmannsrettens avgjørelse.

– Han mener selv han ikke er en trussel for noen, og at han bare er et alminnelig fotballinteressert menneske, som håper å kunne delta på fotballkamper i fremtiden, sier Bliksrud.

– Ingenting heter SKF

Under rettsmøtet tidligere i mai forklarte frontfiguren i SKF at casualsgrupperingen ikke lenger eksisterer.

– SKF som vennegjeng er ikke noe lenger. Alle er fortsatt venner, men ingenting heter SKF lenger, sa han i retten.

Politiet deler imidlertid ikke SKF-skikkelsens oppfatning.

– Sportsklubbens Fineste eksisterer. Miljøet er derimot splittet med interne stridigheter og noen av de tidligere medlemmene har trukket seg ut, forklarte politibetjent Ørjan Jensen i retten.

Artikkeltags