Børsen: LSK-Viking

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Viking 1-1 (0-0)

Åråsen stadion.

Mål: 1-0 (54) Olivier Occean, 1-1 (65) Håkon Skogseid.

Gult kort: Ingen.

Tilskuere: 8.117.

Målsjanser: LSK 7. Viking 2.

Cornere: LSK 6. Viking 4.

Stadionstemning: 5

Kampkarakter: 4

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 5

Er blitt varm i trøya etter sitt lange skadeavbrekk. Lite å gjøre før pause, men virket sikker og våken som sweeper. Noen av utspillene var imidlertid ikke mye å skryte av. Sjanseløs på utlikningsmålet til Viking, som også var den første avslutningen på målet hans.

HÅVARD NORDTVEIT 5

Mestret overgangen på en imponerende måte. Full kontroll på Ødegaard. Ikke like involvert offensivt og litt tvilende de gangene han gikk framover. Tvil var det så avgjort ikke da han brøt høyt oppe i Vikings banehalvdel før ledermålet. Litt problemer med raske Ødegaard de siste 45 minuttene.

PÅL STEFFEN ANDRESEN 5

Tøft motstander i lufta i Niang, men klarte seg godt i lufta mot den høyreiste Viking-spissen. Også flink til å sikre med hjelp av farten sin. Tapte duellen i forkant av utlikningen, men ryddet også bra opp ved flere anledninger.

FRODE KIPPE 6

Kompromissløs i duellene og en bauta i eget straffefelt. Spesielt viktig i duell med Niang etter en snau halvtime. God både i lufta og bakken da Viking trykket på en kort periode tidlig i andre omgang. Litt større problemer da han ble utfordret langs bakken, men en god kamp av LSK-kapteinen.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 5

Et par feilplasseringer, men stort sett trygg defensivt. Frisk de gangene han ble med framover. Fikk mye større rom etter pause og viste også at han kan slå gode innlegg med venstrebeinet. Ble aldri utfordret skikkelig, men var tillitvekkende i de involveringen han hadde defensivt etter hvilen.

BJØRN HELGE RIISE 6 BB

Til tider glimrende i seriepremieren. Mye involvert den første halvtimen og var drivende god. Slo også gode og varierte dødballer. Dundret ballen i tverrliggeren og sørget for en ferdigscoret retur for Occean. Ikke like god etter hvilen. Løp seg etter hvert tom og ble byttet ut ti minutter før slutt.

KHALED MOUELHI 4

Etter en solid forsesong har tunisieren vært et stykke unna sitt beste i det siste. Stor aksjonsradius og plukket opp en del andreballer. Varierte også mye etter pausen. Feilprosenten er for stor.

HASSANE DOSSO 4

Mye i fokus etter svalestupet og noen ville taklinger mot Stabæk. Også litt vel frisk i nærkampene i starten i går. Ujevn prestasjon med noen brudd og flere svake pasninger. Glimrende ball i bakrom til Occean på hans første sjanse. Spilte seg litt opp etter pause, men trenger fortsatt tid for å få ut potensialet. Startplassen kan være truet.

MAGNUS MYKLEBUST 5

Finner seg mer og mer til rette på venstrekanten. Nydelig tunnel og fin pasning til Sundgot på LSKs første sjanse. Etter det syntes venstrekanten mest defensiv. Brukte av og til en berøring for mye. Flink til å utfordre innover i banen. Det skapte store rom og flotte kombinasjoner med Eriksen etter hvilen. Fikk en smell og ble byttet ut.

ARILD SUNDGOT 4

Truffet av Myklebusts skudd da han scoret årets første mål sist. Langt fra like effektiv da han fikk sjansen fra ti meter tidlig i kampen. Ble mer og mer borte, men flere gode defensive involveringer før pause. Headet over fra kjempeposisjon i duell med Occean (!) etter timen. Flyttet ned da LSK jaktet seiersmål mot slutten.

OLIVIER OCCEAN 4

Kom til to gode muligheter den første halvtimen, men ingen av avslutningene med venstrebeinet traff målet. Burde så avgjort ha nettet da han kom alene med Myhre ti minutter før hvilen, men til tross for meget god tid klarte han ikke å få ballen forbi Thomas Myhre. Kunne ikke unngå å score da han fikk tverrligger-returen på tomt mål.

SUM 11 MANN: 53

INNBYTTERE:

EDWIN EZIYODAWE

(16 min. for Myklebust). Markerte seg umiddelbart med en fenomenal dragning.

MATHIS BOLLY

(10 min. for Riise).

BJØRN BERGMANN SIGURDARSON

(4 min. for Sundgot).

DOMMER

TERJE HAUGE 6

Blåste en del i starten, men også flink med fordelsparagrafen. Viste temperament da Samuelsen protesterte, og burde ha fått mer fart på Viking-dødballene, men beholdt roen gjennom hele kampen

ANALYSEN

Viking har vært en drømmemotstander for LSK på Åråsen. Siddisene har ikke vunnet på Romerike siden 2000 – åpningskampen til det nye stadionet.

Etter en rotete åpning koblet hjemmelaget et lite grep om kampen. Men både Sundgot og Occean avsluttet svak på gode muligheter tidlig i kampen. Defensivt hadde kanarifuglene stort sett god kontroll på det lille som kom fra gjestene.

LSK-presset resulterte også i mange dødballer, men for mange av dem traff hodesterke Niang. Og da Occean ikke var i det effektive hjørnet var det målløst halvveis.

Men om hjemmelaget brant alle sine fem sjanser før pause, ble det uttelling på den første etter pause etter Håvard Nordtveits klassebrudd. Sundgot kunne punktert kam, pen kort tid etter, men i stedet var det Viking som utliknet på sin første sjanse etter rot i LSK-forsvaret.

Viking dro ned tempoet og kampen døde ut etter 1-1-målet. Til tross for at Henning Berg satset offensivt klarte LSK aldri å skape en skikkelig sluttspurt..

Vurdert av Per Morten Sødal

Artikkeltags