Mathis Bolly er solgt til tyske Fortuna Düsseldorf. Salgssummen skal etter det Romerikes Blad erfarer ligge på i underkant av en million Euro for spilleren som hadde kontrakt på Åråsen ut 2013.

– Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd. Og gleder meg over muligheten jeg har fått. Det blir utrolig kult å spille i Bundesliga, selv om det er vemodig å forlate LSK, skriver Mathis Bolly i en SMS til rb.no.

Han er nå på vei til Spania der han er i ferd med å starte forberedelsene til andre halvdel av bundesligasesongen. For Düsseldorfs del starter den med hjemmekamp mot Augsburg 20. januar.

Ville beholde ham

Romerikes Blad skrev allerede etter bortekampen mot Brann i fjor høst, hvor Bolly var svært god, at den tyske klubben var på tribunen.

Sportsdirektør Torgier Bjarmann bekrefter salget og forteller at dette var riktig tidspunkt å slippe lynvingen på, selv om klubben i utgangspunktet ønsket å beholde ham.

– Fortuna Düsseldorf har vist interesse for Bolly en stund. I og med at vi også har fått signaler fra Mathis om at det ville være vanskelig å få forlenget avtalen med ham, mener vi at dette er rett besluttning, sier han til rb.no.

– Skal få tid

Bollys agent, Tore Pedersen, sier til rb.no at Fortuna Düsseldorf er innstilt på å gi Bolly tid for å spille seg inn i laget.

– Slik har det også vært for flere av afrikanerne LSK har hentet. Det er mange i Düsseldorf som har lært Mathis å kjenne godt, og det er ingen som forventer at han skal gå rett inn på laget når serien starter opp igjen 20. januar.

Pedersen er ikke bekymret for at overgangen blir vel hard for 23-åringen som tross alt ikke har mer enn 28 kamper fra start i Tippeligaen.

Større norske profiler, som Per Ciljan Skjelbred og Bollys tidligere lagkamerat Henning Hauger, har slitt veldig med å spille seg inn i den tyske toppserien.

– Men da kan man også se på spillere som Håvard Nordtveit og Vegard Eggen Hedenstad, som gjør det veldig bra, sier Pedersen.

– Mathis har fått en stor mulighet. Nå er det selvfølgelig opp til han å levere, sier agenten.

  • Du kan lese mer om overgangen i torsdagens Romerikes Blad.